"Lufthansa nu poate sa tina pasul cu Ryanair", titreaza ziarul nemtesc, dupa ce low-costul irlandez a transportat anul trecut 117 milioane de pasageri, cu 15% mai mult decat in 2015.

Astfel, grupul Lufthansa - din care fac parte si Austrian Airlines, Swiss si low-costul Eurowings, a cazut pe locul doi, cu 109,7 milioane de pasageri transportati in 2016, in crestere c doar 1,8% fata de anul anterior.

La trecerea Lufthansa pe locul doi a participat si greva pilotilor de anul trecut, in timp ce Ryanair si-a jucat rolul de low-cost si a lansat periodic sute de mii de zboruri la 3-5 euro. Chiar si asa, compania de linie intrece low-costul irlandez in ce priveste veniturile si a anuntat ca ar vrea sa introduca acces la Internet in cele mai multe din aeronavele sale.

Rynair s-a extins puternic in Europa si implicit in Romania, atat prin introducerea curselor externe, cat si a celor interne (intre Bucuresti si Timisoara) anul trecut.

Sindicatele Ryanair din...
Citeste si: Sindicatele Ryanair se pregatesc de greve pe final de iulie

Lufthansa a fost numita una dintre cele mai bune companii aeriene din lume (locul 10) si a doua cea mai buna companie aeriana din Europa, pe cand Ryanair se afla pe locul 5 in topul celor mai bune companii aeriene low-cost din Europa in 2016, potrivit Skytrax.