Compania Tarom a suspendat unele rute externe cu plecare din Iasi, din cauza numarului insuficient de aeronave existent in parcul de operare.

"Compania Tarom va informeaza ca a fost nevoita sa suspende operarea pe unele rute externe cu plecare din Iasi, ca urmare a limitarilor impuse de indisponibilitati din parcul de aeronave. Acest lucru a survenit din cauza faptului ca din luna octombrie 2016 doua aeronave A310 au fost retrase din flota Tarom ca urmare a deciziei Conducerii Companiei de la acel moment", a precizat compania de stat, potrivit News.ro.

Compania sustine ca a facut demersuri pentru inlocuirea aparatelor, insa acestea nu au putut fi finalizate la timp pentru operarea programului de vara 2017.

Surse din sector au declarat, pentru News.ro, ca decizia Tarom este legata mai ales de pierderile inregistrate pe rutele operate de la Iasi, din cauza gradului insuficient de incarcare a aeronavelor.

Compania Tarom a pierdut anul trecut pozitia a doua in clasamentul liniilor aeriene prezente in Romania, fiind depasita de Blue Air. Liderul pietei, din punct de vedere al numarului de pasageri transportati, este Wizz Air.

Totodata, compania a retras anul trecut doua aeronave Airbus A310, cumparate in 1992 de Guvernul Petre Roman. Flota companiei numara 21 de aeronave, dintre care doar 19 opereaza in acelasi timp, din cauza operatiunilor de mentenanta, potrivit conducerii companiei.

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a cerut recent companiei aeriene de stat Tarom o analiza privind achizitionarea altor doua aeronave de lung curier pana la sfarsitul acestui an, in locul celor doua avioane Airbus A310 retrase anul trecut, si cere ”deblocarea situatiei” la nivelul departamentului comercial al companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri