Aeroportul ”Henri Coanda” Bucuresti si Aeroportul ”Aurel Vlaicu” Bucuresti se afla in top cinci european al aeroporturilor care au inregistrat cea mai mare crestere a traficului aerian in primul trimestru din 2017.

Aeroportul Henri Coanda, care a avut o crestere de 21,4% a traficului aerian, a ocupat al cincilea loc, dupa aeroporturile Reykjavik-Keflavik (Islanda), Kiev, Larnaca (Cipru) si Malta, la categoria aeroporturilor cu 5 – 10 milioane de pasageri pe an, potrivit News.ro.

Aeroportul Baneasa a inregistrat o crestere de 679% si a ocupat primul loc la categoria sub 5 milioane de pasageri pe an, fiind urmat de Nis (Serbia), Oradea, Mykonos (Grecia), Zadar (Croatia).

In primele trei luni, la categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri/an, clasamentul este: Moscova Sheremetyevo, Manchester, Londra Gatwick, Amsterdam, si Oslo. La categoria 10 – 25 de milioane de pasageri/an, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Varsovia, Sankt Petersburg, Lisabona, Praga si Bruxelles.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a inregistrat, in primele trei luni ale anului 2017, pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti-Baneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de 2,6 milioane pasageri si 28.249 miscari de aeronave (aterizari si decolari).

Citeste si:
Fost director al Aeroporturi Bucuresti, trimis de DNA in judecata
Fost director general al...

Evolutia numarului de pasageri pe cele doua aeroporturi ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti devanseaza semnificativ tendinta generala inregistrata la nivel european, de 6,9%. Pe aeroporturile Capitalei s-a inregistrat, de asemenea, si o crestere a numarului de miscari de aeronave, depasind si la acest capitol trendul european, de 3%. Astfel, in primele opt luni ale anului 2016, numarul miscarilor de aeronave pe aeroporturile din Bucuresti a crescut cu 8,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Citeste si: TOP 10 cele mai mari aeroporturi din Romania in 2017

Sursa foto: Viorel Dudau | Dreamstime.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si