Compania aeriana Air Berlin a solicitat, marti, intrarea in insolventa. Lufthansa negociaza preluarea unor active.

Operatorul aerian german Air Berlin a solicitat intrarea in insolventa dupa mai multi ani de pierderi si retragerea sprijinului financiar de catre actionarul Etihad, potrivit News.ro. Rezervarile de bilete ale Air Berlin au fost afectate de zvonurile referitoare la situatia sa financiara.

Finantarea din partea Etihad, care a investit in actiuni ale Air Berlin in 2011, a ajutat operatorul german sa continue activitatea in ultimii ani, dar compania din Abu Dhabi si-a revizuit investitiile europene dupa ce acestea nu au adus profitul asteptat. Etihad a furnizat 250 de milioane de euro companiei Air Berlin in luna aprilie.

Air Berlin a anuntat ca zborurile companiei continua, iar guvernul german a informat ca a acordat operatorului un imprumut punte de 150 de milioane de euro.

Sursa foto: travellight/shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri