O sinagogă din Berlin a fost atacată cu cocktailuri Molotov. Poliția a confirmat că incidentul a avut loc în cartierul Mitte, la care se roagă Comunitatea Kahal Adass Jisroel și vine pe fondul escaladării situației din orientul Mijlociu, scrie AP.

„Persoane necunoscute au aruncat două cocktail-uri Molotov din stradă”, au scris liderii comunității evreiești din acea zonă pe rețeaua socială X, fostaTwitter. Tot aceștia au postat imagini video cu ofițeri de poliție care investighează situația din fața sinagogii. Clădirea este acum izolată. Complexul de clădiri al comunității Kahal Adass Jisroel din centrul Berlinului găzduiește o sinagogă, o grădiniță și un centru comunitar.

Nu este primul astfel de incident de acest fel din Germania. Poliția a mai spus că peste noapte au avut loc revolte între imigranții musulmani și poliție în cartierele Neukoelln și Kreuzberg ale orașului, dar și la poarta Brandenburg din Berlin, în care mai mulți ofițeri au fost răniți.

În urma atacului brutal al Hamas asupra Israelului din 7 octombrie și a războiului ulterior din Gaza, poliția din Germania a sporit securitatea instituțiilor evreiești din Berlin și în toată Germania. Totuși, steaguri israeliene care au fost arborate în semn de solidaritate în fața primăriilor din toată țara au fost dărâmate și arse. Mai multe clădiri din Berlin, unde locuiesc evreii, au pictat pe uși și pereți steaua lui David.

Reamintim că doi cetăţeni suedezi au fost ucişi în noaptea zilei de 16 spre 17 octombrie la Bruxelles într-un atac cu armă. Un mesaj video de revendicare a fost postat pe reţelele de socializare de către un bărbat "prezentându-se ca atacator şi pretinzând că este inspirat de Statul Islamic". Atacatorul a fost Abdesalem L., un bărbat de 45 de ani, de origine tunisiană, care locuia în comuna Schaerbeek din Bruxelles. Acesata a fost împușcat de poliție într-o cafenerea, iar ulterior a decedat. Teama de astfel de incidente există pe tot teritoriul Uniunii Europene, dar și în întreaga Europă. Conflictul din Fâşia Gaza ar putea inspira comiterea de acte teroriste în Marea Britanie, a declarat şeful serviciului britanic de contrainformaţii şi securitate internă MI5, Ken McCallum.

Cel puţin 1.400 de persoane au fost ucise şi alte mii au fost rănite în atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie. Peste 2.778 de palestinieni au murit după ce Israelul a lansat ca răspuns atacuri aeriene asupra Fâşiei Gaza şi a întrerupt alimentarea cu apă, alimente şi energie pe teritoriul unde trăiesc peste două milioane de oameni.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri