Poliţia a descoperit o scrisoare de mărturisire în maşina care a intrat în plin în trecători miercuri într-un cartier central din Berlin. Informaţia este negată de un politician local.

Conţinutul scrisorii nu a fost divulgat. Ziarul german de largă circulaţie Bild a fost primul care a relatat anterior despre existenţa scrisorii. Potrivit ziarului, motivul şoferului nu a fost unul politic.

"În mod sigur nu a fost un accident - este vorba despre un maniac criminal, un ucigaş cu sânge rece", a declarat un anchetator citat de Bild. Un purtător de cuvânt al poliţiei nu a confirmat acest lucru. Potrivit informaţiilor agenției dpa, bărbatul care se afla la volan conducea maşina surorii sale mai mari. El ar fi fost cunoscut poliţiei, dar nu în legătură cu extremismul.

Femeia ucisă în urma accidentului era o profesoară din landul Hesa care vizita Berlinul împreună cu un grup de elevi, a declarat Iris Spranger, ministru de interne în oraşul-stat.

Agenţia DPA relatează că mai mulţi elevi de clasa a zecea se aflau la locul impactului din capitala Germaniei, dar că este neclar dacă vreunul dintre elevi a fost rănit. Potrivit pompierilor, bilanţul incidentului este în prezent de un mort şi opt răniţi.

Iris Spranger, citată de Reuters, a mai spus că pancarte legate de Turcia s-ar fi găsit în maşina bărbatului.

"Se spune că ar fi existat pancarte în interior, dar nu o scrisoare de mărturisire", a afirmat Iris Spranger, infirmând relatarea anterioară din Bild.

O persoană a murit şi alte opt au fost rănite miercuri dimineaţă la Berlin, după ce o persoană a intrat cu maşina în mulţime şi într-un magazin de pe un bulevard din centrul Berlinului, relatează dpa, citându-i pe pompieri, transmite Agerpres.

”Se crede că un bărbat a intrat cu maşina într-un grup de oameni. Nu se ştie încă dacă a fost un accident sau un act intenţionat”, a precizat poliţia, adăugând că bărbatul a fost reţinut la faţa locului.

Potrivit poliţiei, accidentul s-a produs în jurul orei 10.30 (08.30 GMT) pe Tauentzienstraße, o arteră majoră din apropierea bisericii memoriale Kaiser Wilhelm, în centrul părţii de vest a oraşului.

Incidentul a avut loc în apropierea locului unde a avut loc un atac soldat cu 11 morţi şi zeci de răniţi în 19 decembrie 2016. Atunci, un solicitant de azil din Tunisia, Anis Amri, respins de autorităţi, şi-a însuşit cu forţa o camionetă, l-a ucis pe şofer, apoi a intrat cu autovehiculul într-o piaţă aglomerată de Crăciun.

Conform informațiilor transmise de presa locală, mașina a intrat în mulțime cu o viteză foarte mare, izbindu-se de un magazin de cosmetice.

De asemenea, transmite Berliner Morgenpost, ar fi vorba despre un model Renault Clio de culoare argintie.

Ulterior, poliţia a anunţat că bărbatul care a intrat cu maşina în mulţime este un german de origine armeană care trăia la Berlin, în vârstă de 29 de ani.

Sursa foto: Bumble Dee

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri