Cele mai periculoase aeroporturi din lume sunt in acelasi timp locuri spectaculoase intre valurile marii sau in inaltimea muntilor. Iata care sunt si cum arata acestea.

Cum doua dintre cele mai periculoase aeroporturi din lume se afla in Europa, este foarte probabil ca si tu sa fi aterizat acolo. Daca nu, iti recomandam sa mergi in aceste destinatii cu avionul doar daca nu ai probleme cu inima.

Cele mai periculoase aeroporturi din lume

aeroporturi periculoase

Sursa foto: gibraltarairport.gi

9. Aeroportul International din Gibraltar

Aeroportul Gibraltar arata spectaculos. Are o pista scurta, impartita in doua de o sosea cu semafoare, care opreste traficul pentru a ateriza fiecare avion.

8. Aeroportul Paro din Bhutan

Aeroportul Paro este unul dintre cele mai periculoase din lume din cauza ca se afla la inaltime, printre munti, iar pista este foarte scurta. Astfel, aterizarea este extrem de dificila.

7. McMurdo Air Station, Antarctica

Undeva in pustiul Antarticii se afla o fasie de pista inghetata si alunecoasa mai tot timpul anului, astfel ca pericolul este la nivel maxim pentru aterizare. In acest caz, precizia este foarte importanta, mai ales ca au avut loc cateva accidente aviatice aici.

6. Aeroportul International Toncontin, Honduras

Acest aeroport este tot mai aglomerat pe an ce trece, in ciuda faptului ca aici au loc cele mai dificile si periculoase aterizari. Cum pista se afla intre munti, aterizarea este ingreunata si de vant, astfel ca nu orice pilot zboara catre acest aeroport.

aeroporturi periculoase

Sursa foto: architecturendesign.net

5. Agatti Aerodrome, Lakshadweep, India

O fasie de pamant iesind din apele albastre este de fapt aeroportul Agatti din Lakshadweep, India. Din pacate pista nu poate fi marita din cauza unor testoase care traiesc in apropiere.

4. Aeroportul Juancho E. Yrausquin, Insula Saba (Caraibe)

Cu o lungime de doar 400 metri, aici se afla cea mai mica pista din lume pentru avioane comerciale, pe care doar cei mai buni piloti care piloteaza avioane mici pot ateriza.

3. Aeroportul Lukla din Nepal

Aeroportul Lukla din Nepal este periculos din cauza amplasarii in munti, a vantului puternic si a pistei scurte care se termina intr-o prapastie de 2.900 de metri.

aeroporturi periculoase

Sursa foto: cdn.wonderfulengineering.com

2. Aeroportul din Skiathos, Grecia

Cine a ajuns pe insula Skiathos, de altfel iubita de romani, a trait senzatia ca avionul ar putea ateriza in mare. Din fericire, avioanele care ajung aici sunt pilotate doar de piloti experimentati, capabili sa aterizeze sau sa decoleze cu precizie de pe pista ingusta de pe insula greceasca.

1. Aeroportul International Princess Juliana, Saint Martin

Aeroportul din Saint Martin (Caraibe) este considerat cel mai spectaculos si periculos aeroport din lume. Pista se afla atat de aproape de plaja, incat ai senzatia ca poti atinge avioanele cu mana stand pe sezlong.

Sursa foto: aapsky/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri