Romanii incep sa aiba calatoria in ADN si sa investeasca mai mult in ei dupa ce ani la rand si-au indeplinit nevoile primare, de a-si cumpara televizor, casa, masina, sustine proprietarul agentiei Eturia, specializata in vacante exotice.

"Incepem sa avem si noi, romanii, calatoria in ADN. Nu o aveam acum 10 ani. Sa fim seriosi, acum 10 ani, destinatii ca Peru sau chiar Thailanda erau destinatii exotice pentru romani. De unde sa avem in ADN calatoria daca nu am calatorit", spune Sorin Stoica, proprietarul Eturia.

Astfel, antreprenorul puncteaza ca romanii incep sa aiba curajul sa vrea mai mult de la a calatori, fapt pentru care ei trec prin 4 "valuri turistice", adica merg pe rand in una dintre destinatiile din urmatoarele cicluri.

Primul val este reprezentat de destinatii foarte cunoscute, foarte dorite si comune: China, Thailanda, Peru, Kenya, valul 2 de Vietnam, Japonia, India, Argentina, Brazilia, Tanzania, Africa de Sud, valul 3 de Myanmar, Filipine, Columbia, Ecuador, Namibia, Botswana si valul 4 de destinatii cu adevarat mai putin explorate, ca Papua Noua Guinee, Vanuatu, Nicaragua, Saint Martin, St. Barths, destinatii care in Romania nu produc volum.

"Aceste valuri se muta, acum este valul 1, la anul va fi valul 2. Din ce in ce mai multi oameni vor sa mearga in vacante. Apoi ne cresc an de an bugetele de vacanta. Sau poate am trecut de anii '90-2000 in care am avut niste nevoi primare, sa ne luam un televizor, o masina, casa si acum am simtit nevoia sa investim mai mult in noi. Calatoriile se afla printre principalii stimuli de dezvoltare personala. Normal ca tot acest trend duce la cresterea turismului", conchide Sorin Stoica.

Desi cele mai cautate destinatii sunt in continuare cele din Asia, pe locul fiind Maldive si Thailanda, surprizele anului 2017 sunt SUA, Africa, India, Tanzania si Canada printre preferintele turistilor romani, care cheltuiesc in medie intre 1.500 si 2.500 de euro pe un sejur de 8 zile.

Antreprenorul crede ca piata vacantelor exotice a crescut cu 20% in acest an, iar pentru business-ul estimeaza o crestere a cifrei de afaceri de 43% fata de 2016, la 11 milioane de euro. Chiar si asa, Romania se afla inca in spatele altor tari vecine cand vine vorba de vacante in strainatate.

Sursa foto: bogdanhoda/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri