Este primul an in care 30 aprilie este zi nelucratoare, astfel incat angajatii din sistemul public, si nu numai, vor beneficia de patru zile libere. Daca pana acum cei mai multi turisti alegeau sa mearga de 1 Mai in statiunile de pe litoral din tara, anul acesta multi vor profita de minivacanta pentru a merge la plaja in strainatate.

"Tendinta romanilor de a pleca in numar mare pe litoral in strainatate inca de primavara s-a manifestat anul acesta de Paste, cand numarul celor care si-au facut vacantele la mare peste granite l-a depasit pe cel al turistilor de pe litoralul romanesc. Desi statiunile autohtone de la Marea Neagra au fost ani de-a randul principala atractie a turistilor de 1 Mai, cele patru zile libere vor determina un numar mare de romani sa aleaga de aceasta data si statiuni din Egipt, Grecia ori Turcia, unde deja pot face plaja si pot intra in mare", a declarat Raluca Hatmanu, director de comunicare Christian Tour.

Primele plecari charter cu avionul in Grecia, Spania, Turcia si Egipt au loc la sfarsitul lunii aprilie - inceputul lunii mai. Si turistii care prefera ca mijloc de transport autocarul vor profita de zilele libere pentru a se relaxa pe litoralul grecesc: Corfu, Lefkada si Zakynthos.

Marele avantaj pentru cei care pleaca in vacanta la inceputul sezonului estival este legat de costurile mult mai mici. De pilda, pentru sapte nopti de cazare in Lefkada un turist plateste acum 92 de euro, suma din care are asigurat si transportul cu autocarul. Un sejur de sapte nopti in regim all inclusive la un hotel de patru stele din Antalya si transport cu avionul costa la sfarsitul lui aprilie - inceputul lui mai 297 de euro de persoana, la care se adauga taxele de 95 de euro

Adriana Irimia, director de rezervari Christian Tour

Tot peste granite, dar mai aproape de casa, Bulgaria este o alta destinatie preferata de romani pentru minivacanta de 1 Mai. In statiunea Nisipurile de Aur, in perioada 28 aprilie - 1 mai, o noapte de cazare la un hotel de patru stele in regim all inclusive costa de la 24 de euro de persoana. In Albena, o noapte de cazare costa de la 35 de euro de persoana la un hotel de patru stele, tot la all inclusive, in statiunile Sunny Beach si Constantin si Elena un turist trebuie sa plateasca 30 de euro pe noapte, iar in Nessebar costul este de 28 de euro pe noapte de persoana la patru stele in regim all inclusive. Turistii care vor sa beneficieze de transport pot merge in vacanta cu autocarul, situatie in care mai platesc 35 de euro de persoana tur-retur.

Mamaia si Vama Veche, statiunile preferate de 1 Mai

In tara, litoralul romanesc este in continuare principala destinatie catre care se indreapta turistii romani in minivacanta de 1 Mai. Mamaia si Vama Veche sunt statiunile preferate datorita multiplelor variante de distractie. In Mamaia, de pilda, pe langa cluburile care vor fi deschise in aceasta perioada, in intervalul 26 aprilie – 1 mai se desfasoara Festivalul Sunwaves, ajuns la a 11-a editie, care atrage foarte multi fani ai muzicii electronice. Pretul pentru o noapte de cazare in nordul litoralului porneste de la 69 de lei de persoana, la un hotel de doua stele fara mic dejun.

Turistii care vor mai multa liniste in minivacanta de 1 Mai aleg statiunile Navodari, Eforie Nord si Mangalia. De exemplu, la un hotel de trei stele din Mangalia trei nopti de cazare fara mic dejun costa 655 de lei in camera dubla cu vedere la mare. Patru nopti la un hotel de patru stele din aceeasi statiune costa aproximativ 1.100 de lei camera dubla cu vedere la mare.

Pe locul secund in topul destinatiilor interne preferate de romani pentru minivacanta de 1 Mai se afla Valea Prahovei, Predeal, Busteni si Sinaia fiind cele mai cautate statiuni montane. La un hotel de patru stele din Predeal, o noapte de cazare in perioada mentionata costa 250 de lei camera, pret care include si mic dejun, acces la spa, un discount la procedurile de infrumusetare, parcare si loc de joaca pentru copii. Un pachet de trei nopti de cazare cu mic dejun si o cina traditionala la un hotel de trei stele din Busteni costa 490 de lei camera.

De 1 Mai, pentru un numar tot mai mare de romani, statiunile balneare au devenit alternativa la litoral. Cat priveste preturile, in Baile Felix, de exemplu, un pachet care include patru nopti de cazare si toate mesele la un hotel de patru stele costa pentru doua persoane aproximativ 1.900 de lei. In Covasna, la un hotel de patru stele, un pachet de patru nopti de cazare cu mic dejun, acces la piscina si spectacole de muzica live costa 1.200 de lei camera dubla.

Citeste si: Top 10 cele mai frumoase destinatii pentru un city-break in luna mai

Sursa foto: bikerridelondon / eFesenko

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri