Cele mai cautate destinatii externe de 1 Mai sunt Bulgaria, Grecia, Turcia si Spania, potrivit datelor TUI TravelCenter. In ceea ce priveste pachetele exotice, cei mai multi romani au preferat in aceasta perioada Thailanda, Republica Dominicana, Maldive si Mexic.

"Daca in urma cu cativa ani, turistii romani preferau destinatiile exotice doar in sezonul de varf, si anume in intervalul noiembrie - martie, acum gasesc motive sa calatoreasca acolo in orice perioada a anului, inclusiv de 1 Mai. Practic, turistii pot merge in orice luna din an in destinatii exotice precum Tahilanda, Maldive, Mauritius, Republica Dominicana, Mexic, la tarife incepand de la 550 de euro de persoana. Aceasta suma reprezinta o treime din tariful minim pe care il plateau turistii pentru o astfel de destinatie in urma cu 5-6 ani", a declarat Cosmin Marinof, directorul de vanzari al TUI TravelCenter.

Astfel, o vacanta de o saptamana in Dubai, la un hotel de patru stele, cu zbor inclus, costa de la 500 de euro de persoana, in Thailanda, de la 550 de euro, iar in Maldive, de la 900 de euro.

Sunt si romani care cumpara sejururi de lux in aceasta perioada, cel mai scump pachet vandut pentru 1 Mai in reteaua TUI Travel Center fiind de 42.500 de euro. "Este vorba de un sejur de sapte nopti in perioada 1 Mai la un hotel emblema al Dubai-ului, Atlantis The Palm, cumparat de un cuplu de romani. Acestia vor calatori cu avionul la business class, vor beneficia de transfer privat si se vor caza intr-un apartament de lux situat sub apa", a afirmat Cosmin Marinof.

Peste 80% dintre romanii cu...
Citeste si: Peste 80% dintre romanii cu tichete de vacanta vor la mare

Pentru acesta perioada se constata o crestere cu 10% a numarului de pachete vandute, chiar daca 1 Mai este anul acesta intr-o zi de marti, spre deosebire de anul trecut, cand a fost in continuarea weekend-ului, formand o minivacanta de 3 zile.

Citeste si: Destinatii pentru vacanta de vara. 6 tari ieftine de vizitat in Asia

TUI TravelCenter/Eurolines,...
Citeste si: Grupul Eurolines, crestere cu 20% fata de 2016, pana la 150 mil. euro