25 Mai 2018

Antalya, destinatia vedeta a verii. Cererea a crescut cu 70%



Peste 25.000 de turisti romani au cumparat pachete cu zboruri charter pentru sezonul estival din acest an, cu 32% mai multi fata de 2017. Sejururile cu zboruri charter sunt, de altfel, cele mai vandute pachete pentru vara 2018, in comparatie cu cele cu transport individual. Cea mai cautata destinatie pentru acest sezon este Antalya, care a inregistrat o crestere de 70%, potrivit turoperatorului Paralela 45.

Unu din trei turisti alege sejururi cu avionul datorita duratei reduse pana la destinatie, iar anul acesta, cei mai multi romani au ales sa isi petreaca concediul de vara in Antalya. Cererea pentru aceasta destinatie a crescut cu 70% fata de anul trecut. Cele mai multe rezervari s-au facut in perioada de Early Booking, cand un pachet de sapte nopti pentru luna aprilie a putut fi cumparat cu 390 de euro.

Paralela 45 estimeaza ca peste 18.000 de clienti ai agentiei isi vor petrece vacanta de vara in statiunile de pe riviera turceasca si 170.000-180.000 de turisti la nivel de tara.

"Am decis sa introducem un nou zbor charter, catre Alanya, pentru a scurta drumul pana la destinatie al turistilor care aleg Analya si Side. Transferul lor de la aeroportul din Alanya pana la hotel se va scurta la 30-45 de minute, de la patru ore, cat dura pana acum”, a declarat Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Citeste si: "Litoralul pentru Toti" 2018. Care sunt hotelurile inscrise in program si cat costa cazarea

Destinatii de vacanta la plaja in Europa

Antalya este aleasa de familii, pentru confortul oferit de all inclusive, dar si de tineri, care descopera adrenalina in afara resorturilor, fie la rafting, buggy safari, scuba diving ori la plimbarea cu gondola pe cea mai lunga instalatie de cablu din Europa. 80% dintre ei aleg un sejur de 7 nopti, in timp ce 20% opteaza pentru un sejur prelungit, intre 10 si 14 nopti.

In Grecia (insulele Samos si Lesbos, Creta, Corfu, Rhodos, Kos, Santorini si Zakynthos), turistii prefera hotelurile de patru stele si transportul cu avionul. Grecia este, de asemenea, la mare cautare, iar o tendinta in crestere a preferintelor se observa pentru insulelele mai putin aglomerate cum sunt Samos si Lesbos.

In oferta Paralela 45 se regasesc si destinatii grecesti unde se ajunge mai usor cu masina, cum ar fi Thassos, Lefkada, Skiathos, Riviera Olimpului, Parga, Halkidiki, Thrace si Kefalonia. Tarifele incep de la 298 euro/persoana pentru un sejur de sapte nopti cu avionul si de la 10 euro/noapte/persoana cu transport individual.

In Spania, cele mai cautate zone sunt Costa Blanca, Costa Dorada, Costa del Sol, Costa Brava, Tenerife, Grand Canaria si Palma de Mallorca, la pachete de la 590 de euro/persoana pentru sapte nopti de cazare la un hotel de trei stele, transport cu avionul, transferuri si taxe incluse.

In Cipru, o vacanta costa de la 446 euro/persoana pentru sapte nopti de cazare la un hotel de trei stele, cu avionul, taxe de aeroport si transferuri incluse, iar in Croatia, pachetele turistice se vand cu preturi care incep de la 480 de euro/persoana.

Per total, cresterea volumului vanzarilor in primul trimestru este de 28%.

Le recomandam turistilor sa rezerve din timp vacanta, cu cat decid mai repede unde vor sa calatoreasca cu atat au mai multe optiuni de hoteluri la dispozitie, la preturi avantajoase. Avand in vedere vanzarile tot mai mari in Early Booking, estimam ca ofertele de tip last-minute vor fi din ce in ce mai putine sau chiar inexistente pe unele destinatii unde exista cerere mare nu doar pe piata romaneasca, ci la nivel european

Alin Burcea, CEO Paralela 45

Voucherele de vacanta cresc vanzarile pentru litoralul romanesc

In Romania, vanzarile pentru vacanta de vara la mare au crescut cu 20% datorita emiterii voucherelor de vacanta si pentru bugetari. Cele mai cautate statiuni sunt Mamaia, Eforie Nord, Olimp si Venus.

Pretul mediu pentru un pachet turistic este de 650 euro/persoana pentru un sejur de o saptamana cu zbor inclus.

Citeste si: Vacanta de Rusalii si 1 Iunie: Ce destinatii prefera romanii si cat costa un sejur



Citeste si