Wizz Air a lansat sapte rute noi de pe aeroportul din Iasi catre Billund, Bruxelles Charleroi, Dortmund, Eindhoven, Malmo, Paris Beauvais si Salonic. In total, programul Wizz va include 20 de zboruri saptamanale aditionale cu plecare din Iasi.

"Dupa extinderea recenta din Sibiu si Bucuresti, suntem bucurosi sa aducem si mai multe vesti bune pasagerilor din Romania. Dezvoltarea retelei din Iasi cu 7 rute noi aproape ca dubleaza reteaua noastra de zboruri din regiunea Moldovei", a declarat Sorina Ratz, Head of Corporate Communications Wizz Air.

Concomintent cu inceperea celor 7 noi rute, operatiunile WIZZ de la baza locala cresc cu 49% in 2018, si includ 550.000 de locuri la vanzare, spre 15 destinatii in 11 tari. Investitiile totale in baza din Iasi depasesc 200 de milioane de dolari si sustin piata locala de forta de munca.

Wizz Air ofera acum 141 de rute catre 22 de tari (inclusiv zborul intern Bucuresti – Cluj-Napoca), in toata Europa, de la zece aeroporturi locale. In 2018, 21 de noi rute au fost deja anuntate din Romania, spre destinatii populare precum Atena din Bucuresti si Cluj-Napoca, Nisa, Lyon sau Malmo si Salonic din Iasi. Wizz Air opereaza de pe zece aeroporturi din Romania cu o flota formata din 25 de aparate de zbor.

"Prin extinderea bazei Wizz Air la Iasi si operarea noilor rute, se concretizeaza, pentru prima data, strategia noastra de conectare cu tarile Nordice (Suedia, Olanda si Danemarca), unde exista comunitati de romani din regiunea Moldovei, si devin posibile, totodata, calatoriile cu avionul spre noi destinatii de vacanta. Datorita colaborarii cu Wizz Air, reusim sa le oferim pasagerilor nostri o gama variata de rute spre cele mai importante centre din Europa. Numarul mare de destinatii pe care le acoperim in acest moment inseamna, de fapt, un trafic de pasageri crescut", a declarat Catalin Bulgariu, directorul Aeroportului International Iasi.

Citeste si:
Zboruri anulate spre Iran si Irak de teama atacurilor cu rachete
Mai multe companii aviatice...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Zbor intarziat sau anulat? Pasi pentru obtinerea despagubirilor
Setari Cookie-uri