Wizz Air a inaugurat o baza operationala la Iasi, careia ii aloca o aeronava Airbus A320 la baza. Aceasta urmeaza sa opereze din 1 iulie cinci rute noi, spre Larnaca, Bologna, Tel Aviv, Catania si Roma Ciampino, cu preturi de la 109 lei/segment.

Initial, toate cursele vor fi operate de doua ori pe saptamana, cu exceptia Iasi-Bologna care va avea trei zboruri saptamanale. Frecventa spre Milano Bergamo a fost, de asemenea, marita de la 2 la 3 zboruri pe saptamana.

Iasi devine astfel cel de-al saselea aeroport din Romania, cu baza operationala Wizz Air. Noua aeronava creste numarul de rute de la Iasi la opt si va tripla capacitatea la 265.000 in 2016. Compania spera ca baza va stimula cresterea de locuri de munca la nivel local in aviatie si turism, iar pasagerii vor avea acces la si mai multe rute la pret scazut.

Wizz Air va creste flota la 20 de aeronave in tara pana la sfarsitul anului 2016, incluzand si alocarea aeronavei Airbus A321 ultra-eficienta, cu 230 de locuri. Wizz Air ofera, in prezent, 118 rute catre 16 tari, de pe noua aeroporturi din Romania, pentru multe dintre ele tarifele incepand de la 39 lei.

Operatiunile Wizz Air din acest an vor facilita indirect in Romania peste 3.300 de locuri de munca in industriile conexe.

Citeste si:
Wizz Air reduce cu 20% preturile pe toate zborurile
Wizz Air reduce cu 20%...

Wizz Air este cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa Centrala si de Est, care opereaza o flota de 70 de aeronave Airbus A320 si A321 si ofera mai mult de 420 de rute de la 25 de baze, ce asigura conexiunea intre 124 de destinatii din 39 de tari.

Potrivit reprezentantilor companiei, WizzAir are o cota de piata in Romania de 28,6%, peste compania de stat Tarom, care are doar 24,3% din piata transporturilor aeriene de pasageri.

In Romania, Wizz Air concureaza direct cu Blue Air si Ryanair.

Citeste si:
Blue Air lanseaza un nou zbor, de la 30 euro/sens
Blue Air deschide o noua baza...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Wizz Air reducere cu 20% preturile pentru toate zborurile