S-a lansat programul "Litoralul pentru toti". In perioada 2 - 30 septembrie, turistii pot beneficia de oferte cuprinse intre 150 de lei si 600 de lei pentru o saptamana la mare. Circa 12.000 de locuri sunt pregatite pentru turistii care doresc sa beneficieze de vacante cu tarife reduse. La prima editie de anul acesta, care s-a desfasurat in perioada 3 mai - 14 iunie, gradul de ocupare pe toate destinatiile a fost fara precedent in ultimii 10 ani.

"Litoralul pentru Toti" este un program social destinat familiilor care vor sa isi petreaca vacanta pe litoral, in extrasezon. Programul este sustinut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone, si a fost lansat in urma cu 16 ani.

"Acest program social este destinat turistilor care isi doresc o vacanta la malul marii la sfarsitul sezonului pentru care pot aloca buget foarte mic, comparativ cu bugetele pentru sejururile petrecute in lunile iulie si august. Tarifele practicate in programul special "Litoralul pentru toti" sunt mai mici cu pana la 70% fata de cele din varf de sezon", a transmis Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc.

Tarifele practicate in timpul programului "Litoralul pentru toti" sunt nemodificate de 6 ani, desi costurile utilitatilor au fost majorate in toata aceasta perioada de peste 60%, iar in unele cazuri chiar s-au dublat. Pentru editia din toamna, biletele pot fi achitate si cu vouchere de vacanta.

Tarifele pentru un sejur de sase nopti, fara mic dejun, sunt cuprinse intre 150 de lei si 600 lei.

Vezi mai jos tarifele maximale propuse pentru 6 nopti de cazare (TVA inclus 9%).

Pentru unitatile de cazare din Constanta - Mamaia - Eforie:

Tarifele pentru varianta standard sunt urmatoarele:

  • Hotel 1* fara mic dejun : 205 lei / 6 nopti / persoana
  • Hotel 2* fara mic dejun : 235 lei / 6 nopti / persoana
  • Hotel 3* fara mic dejun : 265 lei / 6 nopti / persoana
  • Hotel 2* cu mic dejun : 315 lei / 6 nopti / persoana
  • Hotel 3* cu mic dejun : 425 lei / 6 nopti / persoana
  • Hotel 4* cu mic dejun : 485 lei / 6 nopti / persoana
  • Hotel 5 * cu mic dejun : 605 lei / 6 nopti / persoana

Tarifele pentru varianta all inclusive sunt urmatoarele:

  • Hotel 3* all inclusive : 765 lei / 5 nopti / persoana
  • Hotel 4* all inclusive : 875 lei / 5 nopti / persoana
  • Hotel 5 *all inclusive : 985 lei / 5 nopti / persoana

Unitati de cazare din Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche:

Tarifele pentru varianta standard sunt urmatoarele:

  • Hotel 1* fara mic dejun : 159 lei / 6 nopti / persoana
  • Hotel 2* fara mic dejun : 179 lei / 6 nopti / persoana
  • Hotel 3* fara mic dejun : 199 lei / 6 nopti / persoana
  • Hotel 2* cu mic dejun : 269 lei / 6 nopti / persoana
  • Hotel 3* cu mic dejun : 329 lei / 6 nopti / persoana
  • Hotel 4* cu mic dejun : 379 lei / 6 nopti / persoana
  • Hotel 5 * cu mic dejun : 469 lei / 6 nopti / persoana

In programul "Litoralul pentru Toti" sunt inscrise peste 50 de hoteluri din Mamaia, Eforie Nord, Neptun-Olimp, Venus, Jupiter si Saturn.

Cererea pentru "Litoralul pentru toti", crestere cu 140%

Cererea pentru sejururi in programul "Litoralul pentru toti", editia din septembrie, este mai mare anul acesta cu 140% fata de cea inregistrata anul trecut datorita voucherelor de vacanta, iar numarul turistilor a crescut de 2,5 ori, a declarat Lucia Morariu, presedinte-fondator Eximtur, potrivit Agerpres.

"Voucherele de vacanta sunt, bineinteles, principalul factor care a generat cresterea numarului de sejururi vandute pe litoral pentru luna septembrie. Pretul mediu cheltuit de un turist s-a majorat la 431 lei in 2018, fata de 380 lei in anul anterior. Multi turisti romani au preferat sa-si amane vacanta de vara la mare pentru luna septembrie, motivele fiind variate. Este vorba fie de persoane care isi doresc un sejur pe litoral, dar nu suporta temperaturile caniculare din lunile de varf, fie de turisti care vor sa beneficieze de preturi mai accesibile, avand posibilitatea in acest fel sa petreaca atat un sejur pe litoral, cat si unul la munte, de exemplu, fie de turisti care pur si simplu nu au mai gasit disponibilitati in sezon la hotelurile preferate", a spus Lucia Morariu.

Mamaia si Eforie Nord, cele mai cautate

Cel mai bine se vinde destinatia Mamaia, urmata de Eforie Nord. Mai exista disponibilitati, iar preturile sunt mai mici si cu 50% fata de sezonul de varf. La un hotel 4 stele in Mamaia, pretul pentru un pachet de minimum 5 nopti (cazare si all inclusive in camera dubla superior) este, prin Litoralul pentru toti, de 265 lei/noapte/persoana.

La un hotel 3 stele, in Eforie Nord, pretul pentru un pachet de minimum 5 nopti (cazare si all inclusive in camera dubla superior) este, prin Litoralul pentru toti, de 110 lei/noapte/persoana, iarl la un hotel de 2 stele, de 44 lei/noapte/persoana pentru un sejur de cel putin 5 nopti (cazare in camera dubla standard).

"Nu doar litoralul beneficiaza de preturi mai atractive in luna septembrie, ci si unitatile de la munte sau din statiunile balneare, care, in general, aplica o reducere, in medie, de 10% pentru sejururile din aceasta luna. In plus, fiind inca o perioada calda, cei care aleg destinatii montane sau balneare se pot bucura din plin si de excursiile optionale de o zi asociate sejururilor", a spus Lucia Morariu.

Cei care petrec un sejur in statiunea Baile Herculane pot opta pentru o croaziera de o zi pe Dunare, pentru o excursie de o zi la Cascada Bigar sau pentru una la Kladovo, in Serbia.

Pentru cei care isi petrec vacanta in statiunea Vatra Dornei exista optiuni de excursii de o zi in Bucovina sau in Maramures.

Programele cu tratament inclus - "Hai la Bai" (5-6 nopti cazare cu pensiune completa si tratament inclus la 650 lei/sejur/ persoana, "O saptamana de refacere" (6 nopti cu mic dejun si tratament inclus la 450 lei/sejur/persoana) sau "Decada balneara" (9 nopti cazare cu pensiune completa si tratament la 950 lei/sejur/persoana) - care se lanseaza tot in luna septembrie - sunt preferate de persoanele care au nevoie de proceduri terapeutice. Pentru a beneficia de aceste pachete este necesar ca turistii sa aiba trimitere din partea medicului de familie si dovada de asigurat al CAS.

Grava criza de personal calificat in turism

Reprezentantii industriei de turism au transmis ca, anul acesta, turismul din Romania, si in special hotelurile de pe litoral, se confrunta cu o criza a fortei de munca fara precedent, multe unitati de cazare refuzand rezervari in luna septembrie din cauza lipsei de personal.

"Pana in prezent s-au inscris in program 54 hoteluri din toate statiunile de pe litoral, care pun la dispozitie un numar de 3.000 de locuri in fiecare dintre cele cinci serii. Aceste locuri vor fi vandute prin agentiile de turism partenere si revanzatorii lor sau direct de catre hotel, tariful fiind acelasi, in functie de unitatea de cazare. Astfel, aproximativ 12.000 de locuri sunt pregatite pentru turistii care doresc sa beneficieze de vacante cu tarife reduse", au transmis reprezentantii Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc.

Membrii FPTR au o cifra de afaceri cumulata de peste cinci miliarde de euro si reprezinta angajatorii a peste 33.000 de salariati.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri