"Mentalitatea turistului roman s-a schimbat foarte mult. Daca acum cativa ani, avea o singura vacanta, cea de vara, in prezent, romanul merge in acea vacanta, care este, mai ales, intr-o destinatie de litoral, dar isi programeaza si una-doua vacante mai mici in orase europene. Tinerii care lucreaza in corporatii au dat tonul in acest sens, iar comportamentul lor a fost copiat si de alte categorii sociale", a declarat Romina Dumitru, managerul proiectului City Breaks in cadrul Christian Tour.

Pe lista oraselor din oferta Christian Tour se regasesc unele dintre cele populare destinatii europene de city-break, precum Roma, Barcelona, Paris, Londra, Praga, Viena, Milano, Bruxelles, Amsterdam, Florenta, Venetia, Lisabona, Berlin ori Madrid.

Astfel, turistii pot pleca in aceasta toamna la Roma cu preturi pornind de la 198 de euro pentru doua nopti de cazare si biletele de avion dus-intors pentru doi adulti. Un city break in capitala Frantei, tot pentru doua persoane, costa aproximativ 400 de euro, iar in Amsterdam in jur de 480 de euro.

"Tarifele afisate au toate taxele incluse. Pe site, procesul de rezervare se face 100% online, fara asistenta unui consilier de turism, plata facandu-se exclusiv cu cardul. Cu alte cuvinte, este o implementare specifica online-ului, care promoveaza achizitia self-made. Dar, daca clientii vor sa interactioneze cu un agent de vanzari, o pot face in oricare dintre sediile agentiei", a mai spus Romina Dumitru.

Black Friday la vacante: Ce...
Citeste si: Vacante de Black Friday: Reduceri la pachetele de Revelion

In urmatoarea perioada, in acelasi motor de cautare de pe site-ul Christian Tour va fi lansata si sectiunea "Experiente", unde utilizatorii vor putea alege si rezerva din peste 100.000 de experiente disponibile in destinatiile de city-break. De pilda, turistii vor putea achizitiona tururi culinare la destinatie, croaziere, intrari la muzee etc.

Platforma include si posibilitatea de a rezerva city-break-uri in destinatiile interne deservite de un aeroport (Timisoara, Arad, Oradea, Baia Mare, Craiova, Targu Mures, Sibiu, Iasi, Suceava, Constanta), in contextul in care interesul romanilor pentru vacante de 2-3 zile intr-un oras din tara este pe un trend ascendent in ultimii ani.

Sursa foto: Shutterstock.com