Christian Tour a decis sa intre si pe segmentul vacantelor de tip city break, impulsionat de cererea ridicata din partea romanilor pentru acestea. In ultimii cinci ani s-a dublat numarul turistilor care, pe langa vacanta de vara rezervata, in general, intr-o statiune de litoral, se relaxeaza si in una-doua vacante scurte, de 2-3 zile, intr-o destinatie europeana.

"Mentalitatea turistului roman s-a schimbat foarte mult. Daca acum cativa ani, avea o singura vacanta, cea de vara, in prezent, romanul merge in acea vacanta, care este, mai ales, intr-o destinatie de litoral, dar isi programeaza si una-doua vacante mai mici in orase europene. Tinerii care lucreaza in corporatii au dat tonul in acest sens, iar comportamentul lor a fost copiat si de alte categorii sociale", a declarat Romina Dumitru, managerul proiectului City Breaks in cadrul Christian Tour.

Pe lista oraselor din oferta Christian Tour se regasesc unele dintre cele populare destinatii europene de city-break, precum Roma, Barcelona, Paris, Londra, Praga, Viena, Milano, Bruxelles, Amsterdam, Florenta, Venetia, Lisabona, Berlin ori Madrid.

Astfel, turistii pot pleca in aceasta toamna la Roma cu preturi pornind de la 198 de euro pentru doua nopti de cazare si biletele de avion dus-intors pentru doi adulti. Un city break in capitala Frantei, tot pentru doua persoane, costa aproximativ 400 de euro, iar in Amsterdam in jur de 480 de euro.

"Tarifele afisate au toate taxele incluse. Pe site, procesul de rezervare se face 100% online, fara asistenta unui consilier de turism, plata facandu-se exclusiv cu cardul. Cu alte cuvinte, este o implementare specifica online-ului, care promoveaza achizitia self-made. Dar, daca clientii vor sa interactioneze cu un agent de vanzari, o pot face in oricare dintre sediile agentiei", a mai spus Romina Dumitru.

In urmatoarea perioada, in acelasi motor de cautare de pe site-ul Christian Tour va fi lansata si sectiunea "Experiente", unde utilizatorii vor putea alege si rezerva din peste 100.000 de experiente disponibile in destinatiile de city-break. De pilda, turistii vor putea achizitiona tururi culinare la destinatie, croaziere, intrari la muzee etc.

Platforma include si posibilitatea de a rezerva city-break-uri in destinatiile interne deservite de un aeroport (Timisoara, Arad, Oradea, Baia Mare, Craiova, Targu Mures, Sibiu, Iasi, Suceava, Constanta), in contextul in care interesul romanilor pentru vacante de 2-3 zile intr-un oras din tara este pe un trend ascendent in ultimii ani.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri