Ministrul Turismului, Bogdan Trif, s-a intalnit la Bruxelles cu Elzbieta Bienkowska, comisarul european pentru Industrie, Antreprenoriat si IMM-uri. Preluarea Presedintiei Consiliului UE a fost principala tema abordata.

"Sunt sigur ca presedintia Consiliului UE nu va face altceva decat sa confirme si sa intareasca imaginea de maturitate pe care o arata Romania in acest moment. Am dovedit tuturor, cu precadere partenerilor europeni, ca turismul este o prioritate pentru Executiv. Masurile luate in ultima vreme subliniaza sprijinul pe care il acordam industriei in speranta unei dezvoltari durabile a sectorului turistic. Scaderea TVA la 5%, redevente zero pentru apele minerale, voucherele de vacanta au fost masuri care ne-au adus aprecieri atat in tara, cat si la nivel international. Sunt bucuros ca am obtinut sprijinul comisarului european Elzbieta Bienkowska pentru actiunile Romaniei pe perioada Presedintiei Consiliului UE din 2019. Am invitat-o pe doamna comisar la Bucuresti la conferinta ministeriala de la inceputul anului viitor care va viza tema turismului sustenabil si la cea de-a doua conferinta din Delta Dunarii unde vom discuta despre Strategia UE pentru Regiunea Dunarii", a declarat Ministrul Turismului, Bogdan Trif.

De altfel, comisarul european a confirmat prezenta la reuniunea din Bucuresti si a mentionat ca nu ar vrea sa lipseasca nici de la evenimentul din Delta Dunarii.

"Ministerul Turismului are o responsabilitate importanta anul viitor si am incredere ca impreuna vom reusi sa imbunatatim perceptia asupra Romaniei si sa obtinem recunoasterea pe care o meritam. Politicile europene din domeniul turismului si posibilitatea obtinerii unor fonduri europene pentru dezvoltarea turismului se numara printre preocuparile noastre cele mai importante", a sustinut ministrul Turismului, Bogdan Trif.

La randul sau, comisarul european Elzbieta Bienkowska a apreciat masurile luate in domeniul turismului de catre Guvernul Romaniei si si-a manifestat sprijinul neconditionat pentru actiunile Romaniei in perioada Presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

Citeste si: Redeschiderea birourilor de promovare externa, adoptata in sedinta de Guvern

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri