Executivul a adoptat o hotarare de guvern privind modificarea HG 24/2017, privind functionarea Ministerului Turismului, care prevede, printre altele, infiintarea birourilor de promovare externa a Romaniei.

Noul proiect de act normativ prevede infiintarea a 20 de reprezentante externe in cele mai importante piete pentru turismul romanesc. Totodata, spre deosebire de vechea formula, fiecare birou extern va avea cate doi angajati, atasati in turism. Noua masura intensifica eforturile de promovare a Romaniei ca destinatie turistica majora pe plan international. Astfel, proiectul prevede un numar de 40 de atasati in turism care vor lucra in strainatate.

Rolul reprezentantelor externe va fi acela de a stimula fluxul turistilor straini catre Romania, de a facilita si de a crea noi colaborari pentru operatorii din turism, de a tine legatura cu turoperatorii straini, de a promova destinatia in randul specialistilor si al turistilor prin intermediul activitatilor derulate.

"Decizia fostului ministru de a inchide, pur si simplu, birourile din cauza incapacitatii de a le gestiona in mod eficient a fost profund gresita si este reparata acum prin acest act normativ. De la preluarea mandatului, am luat mai multe masuri pentru a accelera numirea atasatilor in turism si de a limita, astfel, perioada in care Romania nu beneficiaza de contact direct cu pietele prioritare pentru dezvoltarea turismului. Decizia de a intrerupe brusc activitatea de promovare externa a produs prejudicii turismului romanesc pe care nu le mai puteam tolera”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Hotararea de guvern adoptata in sedinta prevede si infiintarea a 5 noi reprezentante teritoriale interne, la Bucuresti, Suceava, Harghita, Sibiu, Bistrita-Nasaud. In prezent, in cadrul Serviciului Turism Intern functioneaza 12 reprezentante teritoriale. Odata cu infiintarea celor 5 reprezentante noi, vor fi acoperite in mod eficient toate regiunile turistice ale tarii.

Sursa foto: Agerpers

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri