Noul proiect de act normativ prevede infiintarea a 20 de reprezentante externe in cele mai importante piete pentru turismul romanesc. Totodata, spre deosebire de vechea formula, fiecare birou extern va avea cate doi angajati, atasati in turism. Noua masura intensifica eforturile de promovare a Romaniei ca destinatie turistica majora pe plan international. Astfel, proiectul prevede un numar de 40 de atasati in turism care vor lucra in strainatate.

Rolul reprezentantelor externe va fi acela de a stimula fluxul turistilor straini catre Romania, de a facilita si de a crea noi colaborari pentru operatorii din turism, de a tine legatura cu turoperatorii straini, de a promova destinatia in randul specialistilor si al turistilor prin intermediul activitatilor derulate.

"Decizia fostului ministru de a inchide, pur si simplu, birourile din cauza incapacitatii de a le gestiona in mod eficient a fost profund gresita si este reparata acum prin acest act normativ. De la preluarea mandatului, am luat mai multe masuri pentru a accelera numirea atasatilor in turism si de a limita, astfel, perioada in care Romania nu beneficiaza de contact direct cu pietele prioritare pentru dezvoltarea turismului. Decizia de a intrerupe brusc activitatea de promovare externa a produs prejudicii turismului romanesc pe care nu le mai puteam tolera”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Hotararea de guvern adoptata in sedinta prevede si infiintarea a 5 noi reprezentante teritoriale interne, la Bucuresti, Suceava, Harghita, Sibiu, Bistrita-Nasaud. In prezent, in cadrul Serviciului Turism Intern functioneaza 12 reprezentante teritoriale. Odata cu infiintarea celor 5 reprezentante noi, vor fi acoperite in mod eficient toate regiunile turistice ale tarii.

Fondurile pentru investitii...
Citeste si: Investitiile in turism, mai usor de obtinut de autoritatile publice

Sursa foto: Agerpers