15 Octombrie 2018

City break-uri pentru gurmanzi. Cinci destinatii unde nu o sa te saturi niciodata de mancare



Vacantele sunt despre experiente, iar daca vrei sa ai parte de tot ce e mai bun in timpul unei calatorii, atunci cel mai indicat este sa combini experienta de a calatori cu experienta culinara. Indiferent ca alegi sa calatoresti in Romania, in Europa sau preferi o destinatie mai indepartata din America sau Asia, vei invata o multime de lucruri despre istoria locurilor, cultura, viata localnicilor prin intermediul alegerilor culinare pe care le vei face.

O vacanta nu va fi niciodata completa daca nu experimentezi cultura gastronomica a locurilor pe care le vizitezi. Si nu trebuie sa fii un gurmand sau un cunoscator al bucatariilor internationale ca sa stii cum sa profiti la maxim de experienta culinara. Mancarea pregatita de localnici pe strada, restaurantele mici, detinute de locanici, sunt cele mai indicate pentru turistii care vor sa ia contact cu bucataria locului. Vacantele culinare sunt tot mai cautate de catre turisti, asa ca am facut o lista cu cateva destinatii in care sa mergi in urmatorul concediu.

Paris, Franta

Foto: Shutterstock.com

Bineinteles, pentru o experienta culinara inedita, Franta nu trebuie sa lipseasca din lista niciunui gurmand. Sa iei masa in Paris este, in sine, o experienta unica. Celebrele croissante, clatitele, dar si mancarurile alese, servite in restaurantele de lux, nu trebuie ratate de niciun turist care ajunge in Franta.

Roma, Italia

Foto: Shutterstock.com

Bucataria italiana a depasit demult granitele tarii. Peste tot in lume, din Miami pana in Tokyo, bucatarii se intrec in a prepara mancaruri facute dupa retete italiene. Desigur, pastele sunt la loc de cinste, insa nici patiseriile nu trebuie ocolite. Sarate sau dulci, bucatarii din Italia sunt cunoscuti pentru produsele de patiserie delicioase pe care le prepara din generatie in generatie. Nicio zi petrecuta in Italia nu trebuie sa inceapa fara un espresso care sa va dea energie pentru toata ziua.

Istanbul, Turcia

Istanbul este destinatia perfecta pentru turistii care vor sa faca turism culinar si stiu sa aprecieze street food-urile. Covrigi gustosi, sandvich-uri cu peste, kebab turcesc, shaorma, baclava, prajituri cu fistic, toate le veti gasi la orice pas in Istanbul, la preturi accesibile. De asemenea, ceaiul de menta care se vinde la orice colt de strada completeaza perfect orice alegere ati face.

Marrakech, Maroc

Foto: Shutterstock.com

Marrakech este numai despre street food. O spun nu numai specialistii culinari, dar si turistii care au ajuns acolo si care se reintorc pentru o experienta culinara unica. Piata Jemaa el-Fnaa este locul in care turistii vor avea ocazia sa cunoasca cel mai bine cultura locului. Pentru cineva care ajunge prima oara in Marrakech si, in special, in Jemaa el-Fnaa, haosul din jur poate fi usor descurajant, insa trebuie sa te lasi prins de atmosfera locului si sa incepi sa mananci: fripturi de miel, supe cu smochine, tagine, produse de patiserie pe care nu le vei manca nicaieri in alta parte.

Cairo, Egipt

Foto: Shutterstock.com

Mancarea egipteana are influente turcesti, libaneze si siriene. Daca ajungeti in Egipt nu rata: falafel, tahina, un sos alb picant, falafel, torshy, muraturi picante, preparatele din fructele de mare. Si dulciurile traditionale trebuie incercate pentru o experienta unica: baclava, kunafa, bazbusa, ummuali.



Citeste si