Rezervarile facute de romani pentru vacantele de Revelion au inceput timpuriu anul acesta, inca din luna februarie, conform datelor oferite de Vola.ro. Romanii care mai stau inca pe ganduri pentru rezervarea vacantei de Revelion mai au la dispozitie si luna octombrie pentru a-si rezerva concediul la preturi atractive.

Vacantele de Revelion sunt rezervate cel mai des de cupluri, 45% dintre romani prefera sa petreaca noaptea dintre ani alaturi de iubit/a. Aproximativ 30% dintre romani au rezervat vacante pentru o singura persoana, iar in grupuri calatoresc 10%.

Perioada medie de vacanta rezervata pentru petrecerea Noului An este de 6-7 nopti, aproximativ 35% din rezervarile efectuate pe parcursul anului prin Vola.ro. In cazul sederilor cu durata de peste 8 nopti (32%), se poate observa trendul romanilor de a isi petrece inceputul de an alaturi de rudele care locuiesc in afara tarii. Cele mai populare destinatii in acest caz sunt Londra si Roma, orase recunoscute pentru comunitatile mari de romani. De asemenea, cei mai multi dintre romani evita city break-urile de Revelion (doar 8% din rezervari).

"Recomandam tuturor turistilor nostri care isi doresc sa calatoreasca de Revelion sa isi rezerve zborurile cu minim 2 luni inainte de data calatoriei. In felul acesta pot profita de preturile mai mici sau de perioadele promotionale ale companiilor aeriene, cand zborurile sunt cu pana la 40% mai ieftine. Pe masura ce ne apropiem de Revelion scade numarul de locuri disponibile pe zborurile comerciale cu plecare si retur in perioada Anului Nou si pretul poate creste cu pana la 300%", a declarat Claudia Tocila, Marketing Manager Vola.ro

Printre destinatiile cele mai cerute de romani in perioada Revelionului se afla Londra, Roma, Paris, Viena, Amsterdam, Tel Aviv, Dubai. In lista preferintelor se numara si destinatii exotice si intercontinentale, precum Phuket, Bangkok, Singapore, Maldive, Zanzibar, Buenos Aires, New York.

Citeste si:
Cerere mai mare si bilete de avion mai scumpe in perioada Untold
Vola.ro: Crestere cu 40% a...

Bilete de avion pentru Revelion de la 100 euro/persoana

Pretul mediu pentru un bilet de avion spre Roma este de aproximativ 100 euro (zbor low-cost, fara bagaj de cala), 140 euro pentru Londra si aproximativ 200 euro pentru Barcelona. Cei care prefera sa isi petreaca vacanta la soare si plaja vor achita in medie 700 euro pentru un sejur in Dubai (zbor low-cost, fara bagaj de cala), iar pentru un sejur in Bangkok costul este de aproximativ 1.000 euro (zbor cu companie de linie, bagaj de cala inclus).

Citeste si: Un Revelion de lux in Romania, cat o vacanta de 7 nopti in Thailanda

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Cererile pentru vacantele de iarna, in crestere fata de 2018