Mare parte din pensiunile si vilele din Maramures si Bucovina sunt rezervate inca din primavara pentru noaptea de Revelion. La fel si hotelurile de lux din Poiana Brasov, Paltinis si Baile Felix, chiar daca un pachet de Anul Nou costa intre 1.000 si 2.000 de euro, mai scump decat un sejur de 7 nopti intr-o destinatie exotica precum Thailanda sau Dubai, potrivit datelor Christian Tour.

Statiunile de pe Valea Prahovei si de cele din Brasov sunt cele mai cautate pentru petrecerea de Revelion. In topul preferintelor urmeaza statiunile balneare, precum Baile Felix, unde turistii sunt atrasi de conditiile de cazare bune, de mesele traditionale, programele speciale de Revelion, precum si de centrele wellness.

“Pe locul trei in acest clasament se situeaza zonele agroturistice din Bucovina si Maramures, unde multe pensiuni si vile sunt rezervate pentru noaptea de Revelion inca din primavara. In acest caz, vorbim despre clienti fideli ai respectivelor unitati de cazare, care merg an de an in acelasi loc si doresc sa-si securizeze vacanta de Revelion inca din prima parte a anului”, a declarat Loredana Stanciu, manager Departament Turism Intern Christian Tour.

Revelion 2019: Pachete de Anul Nou de pana la 2.000 de euro

In ceea ce priveste preturile pe care le platesc romanii pentru Revelion in Romania, tariful mediu pentru doua persoane este de 3.500 – 4.000 de lei pentru 4 nopti de cazare, demipensiune si mese festive. Insa, exista si unitati hoteliere in care tarifele pentru vacanta de Revelion depasesc cu mult acest prag mediu, ajungand sa coste cat un sejur intr-o destinatie exotica.

"La unele hoteluri din Poiana Brasov, din Paltinis ori din Baile Felix, preturile pentru noaptea de Revelion sar de o mie de euro si ajung chiar la 2.000 si ceva de euro. Interesant este faptul ca in unele dintre aceste hoteluri, nu se mai gasesc locuri pentru Revelion, camerele fiind rezervate inca din luna august. Pachetele includ cazare 5, 6 sau 7 nopti, mic dejun, cine, petrecere tematica de Revelion si foc de artificii, animatie pentru adulti si copii, acces la spa si spuma party", a adaugat Loredana Stanciu.

Destinatii externe pentru vacanta de Revelion 2019

Reprezentantii touroperatorului subliniaza ca aceste pachete de lux in tara costa cat o vacanta in Thailanda, unde un sejur de Revelion in Krabi, de pilda, costa aproximativ 700 de euro de persoana. De altfel, Thailanda este una dintre cele mai cautate destinatii exotice pentru vacanta de Anul Nou, in ultimii ani tot mai multi romani alegand sa-si petreaca noaptea dintre ani in aceasta destinatie calda.

De asemenea, tot din categoria destinatiilor externe, au crescut solicitarile de vacante de Revelion in Istanbul, unde pachetul de 4 nopti de cazare cu mic dejun si transport cu autocarul costa 200 de euro de persoana.

"O vacanta de Revelion in Istanbul este de aproximativ zece ori mai ieftina decat la unele hoteluri din Romania. In cele cinci zile, turistii au ocazia sa viziteze Palatul Topkapi, unde se afla si sabia lui Stefan cel Mare, pot face o croaziera pe Bosfor, pot explora Marele Bazar sau pot descoperi bucataria turceasca. Iar transportul cu autocarul nu ii dezarmeaza pe turistii romani, care sunt obisnuiti sa stea in trafic, pe Valea Prahovei, tot atatea ore cat dureaza drumul de la Bucuresti la Istanbul", a declarat Raluca Hatmanu, director de marketing si comunicare Christian Tour.

O alta destinatie externa de care romanii au devenit interesati pentru Revelion 2019 este Skopje, capitala Macedoniei, unde pachetul de Revelion costa 350 de euro de persoana.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri