Numarul calatoriilor aeriene pe plan global s-ar putea dubla la 8,2 miliarde pe an in 2037, daca globalizarea nu va fi afectata de protectionism, a estimat Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni (IATA).

"Previzionam un impact negativ semnificativ asupra cresterii economice si beneficiilor aviatiei daca vor fi implementate masuri protectioniste restrictive", a avertizat seful IATA, Alexandre de Juniac, potrivit Agerpres.

Daca actualele politici se mentin si nu vor exista reactii impotriva globalizarii, in urmatoarele decenii numarul pasagerilor va creste cu 3,5% in fiecare an, cel mai semnificativ avans fiind in China, a estimat Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni.

Printre rutele in crestere sunt cele din India catre Emiratele Arabe Unite, catre si din China spre Thailanda si Japonia.

Daca SUA renunta la actualele sale politici protectioniste, numarul pasagerilor pe plan global ar putea creste cu 5,5% in fiecare an. In cazul in care conflictul se adanceste, cresterea se va reduce la 2,4%, estimeaza IATA.

Citeste si:
Profitul industriei aeriene, pe client, echivalentul unui sandwich
Profitul industriei aeriene,...

Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni reprezinta aproximativ 280 de companii aeriene din intreaga lume, echivalentul a 83% din traficul aerian mondial.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Cu cat va creste anual traficul aerian de pasageri pana in 2020?