15 Noiembrie 2018

ANAT: Distribuirea voucherelor de vacanta sa inceapa din luna ianuarie a fiecarui an



Valoarea voucherelor de vacanta emise in primele noua luni ale anului 2018 a ajuns la 230 de milioane de euro, o suma de opt ori mai mare fata de cea de anul trecut. Litoralul, muntele, zonele balneo, Delta Dunarii au inregistrat in acest an cresteri de pana la 25% fata de anul anterior.

Numai in luna septembrie au fost emise vouchere de vacanta in valoare de 7 milioane de euro, insa cea mai mare valoare a fost inregistrata in luna iunie, 125 de milioane de euro, cand au inceput sa fie distribuite si bugetarilor.

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism solicita continuarea programului si distribuirea acestora la inceputul fiecarui an, pentru ca turistii sa poata profita de perioada de Inscrieri Timpurii, al carui varf este intre ianuarie si martie, in care isi pot alege vacanta potrivita dintr-o multitudine de oferte care au si reducere.

"Voucherele de vacanta au incurajat romanii sa calatoreasca si au sustinut litoralul romanesc in lunile ploioase si la final de sezon ori zonele turistice mai putin vizitate in anii anteriori. Pentru prima data, in acest an, mai multi romani au fost in vacanta la Marea Neagra, ori zone turistice mai putin frecventate au inceput sa creasca in statistici. Suntem convinsi ca sunt suficiente argumente pentru continuarea programului si mai ales pentru acordarea din timp a voucherelor", a declarat Nicolae Demetriade, presedinte ANAT.

Potrivit statisticilor ANAT, in 2018, majoritatea proprietarilor de vouchere de vacanta s-a adresat agentiilor de turism pentru valorificarea acestora, aproximativ trei sferturi dintre ei alegand pachete turistice.

Cei care nu le-au valorificat inca le pot folosi pentru vacante in timpul iernii si chiar vara viitoare, pe care le gasesc si la Targul National de Turism organizat la Romexpo, in perioada 15-18 noiembrie. 50 de agentii de turism membre ale Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism aduc la targ vacante cu transport, cazare, servicii de masa, tratament si alte servicii asociate in toate zonele turistice din Romania, pachete care au reducere de pana la 30%.



Citeste si