Romanii vor primi si anul viitor vouchere de vacanta, in 2018 acestea reprezentand o gura de oxigen pentru turismul romanesc, conform unui comunicat al ministerului de resort, informeaza Agerpres.

"Una dintre cele mai importante masuri ale Guvernului Romaniei va fi mentinuta si in 2019. Fiecare roman, care lucreaza in sistemul de stat, va beneficia si anul viitor de vouchere de vacanta in valoare de 1.450 lei", se mentioneaza in comunicat.

Potrivit sursei citate, efectele benefice asupra industriei turismului din Romania prin introducerea acestei masuri a determinat Ministerul Turismului sa promoveze la nivelul Guvernului pastrarea voucherelor de vacanta si pentru anul 2019.

"Voucherele de vacanta au reprezentat o gura de oxigen pentru industria din turismul romanesc. Va pot spune ca a crescut numarul unitatilor de cazare pentru care a fost solicitata clasificarea de la Ministerul Turismului. Datele de pana acum arata ca au fost inregistrate cu 15% mai multe cereri la minister, decat in aceeasi perioada a anului trecut. Deci, nu doar romanii au avut de castigat de pe urma acestei masuri, ci si proprietarii de hoteluri si pensiuni, asadar tot mai multi antreprenori au capatat incredere ca pot investi in turism, ca acest sector este profitabil", a spus ministrul Turismului, Bogdan Trif

Masura acordarii voucherelor de vacanta vizeaza 1,2 milioane de romani care sunt incurajati astfel sa-si petreaca concediile in tara.

Potrivit INS, Romania a inregistrat anul acesta o crestere de 4,1% in primul semestru a numarului de turisti in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, iar acest aspect se datoreaza si voucherelor de vacanta, potrivit analizelor financiare comunicate si de mediul privat.

Voucherele de vacanta pot fi utilizate doar in hotelurile si pensiunile din Romania si asigura cazarea, masa, transportul, tratamentele in statiunile balneare si serviciile suplimentare oferite de unitatile de cazare, dar si alte servicii incluse in pachetul turistic achizitionat de beneficiar.

Sursa foto: Shutterstock / MK photograp55

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri