Min. Turismului: Voucherele de vacanta au scos la lumina mare parte din economia care functiona la negru

Voucherele de vacanta au scos la lumina mare parte din economia care functiona la negru in conditiile in care, anul trecut, numarul operatorilor care au depus cereri de licentiere la Ministerul Turismului a crescut cu 60% iar in primul trimestru din acest an avansul este de circa 65%, sustine ministrul Turismului, Bogdan Trif.

"Masura acordarii voucherelor de vacanta a scos la lumina foarte mare parte din economia care functiona la negru. Pentru ca aceste vouchere pot fi acordate si preluate doar de operatorii care sunt licentiati, autorizati de Ministerul Turismului. In 2018, am avut o crestere cu aproape 60% a celor care au depus cereri de licentiere la Ministerul Turismului si in primul trimestru al anului 2019 avem o crestere cu aproape 65% fata de 2018", a afirmat ministrul Turismului duminica la Digi24.

Trif a precizat, insa, ca aceasta masura nu reprezinta o subventionare ci determina romanii sa isi petreaca vacanta in tara. El a aratat, totodata, ca acei 1450 de lei nu ajung decat pentru doua-trei zile pe litoralul romanesc subliniind insa ca banii sunt cheltuiti in Romania nu in afara tarii.

Anul 2018 a fost primul in care s-au acordat vouchere de vacanta iar beneficiari au fost aproape 1,2 milioane de romani.

"Am infuzat aproape 400 de milioane (de euro, n.r.) in acest sector. Operatorii din turism ne-au cerut sa nu renuntam la aceasta masura motiv pentru care si in 2019 si in 2020 o vom mentine. Ne gandim chiar sa o imbunatatim in anii urmatori", a precizat Bogdan Trif.

Citeste si:
Romania, nominalizata in top 5 cele mai cautate destinatii in 2020
Romania a fost nominalizata...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri