Specialistii momondo.ro s-au uitat la harta calatoriilor pe anul 2018 pentru a vedea unde au zburat romanii si catre ce destinatii au gasit cele mai ieftine bilete de avion.

Primele 10 cele mai populare destinatii in randul romanilor pe durata anului in curs apartin Europei si sunt distribuite in zone variate ale continentului. Cu un pret mediu al biletului de avion de 72 de euro, Roma a fost cea mai cautata destinatie, urmata de Londra si de Barcelona. In ciuda interesului vadit pentru culturi vorbitoare de limbi latine (Milano, Paris, Lisabona), romanii au fost, de asemenea, atrasi de orase precum Istanbul si Valetta.

Turcia si Canada, tarile cu cea mai mare crestere a cautarilor de zbor

Fara indoiala, deschiderea calatorilor romani fata de oameni si culturi diverse reiese totodata din destinatiile in trend, raspandite pe intregul glob.

Conform analizei momondo.ro, desi au crescut cautarile de zbor catre destinatii exotice precum Panama (116%) si tara insulara Mauritius (87%), unul dintre cele mai interesante trenduri intalnite in randul calatorilor romani in 2018 este reorientarea catre orasele din Turcia (84%). De asemenea, odata cu ridicarea vizelor si introducerea rutelor directe catre Montreal si Toronto, romanii au cautat cu 76% mai multe zboruri catre Canada in acest an, fiind pe locul 5 in topul destinatiilor in trend, dupa Cipru.

"Inainte de a intra in anul 2019, merita sa aruncam o privire asupra destinatiilor in care au calatorit romanii in anul care tocmai se incheie si sa tragem cateva concluzii. Ne surprinde mai putin sa vedem faptul ca Italia sau tarile din Peninsula Iberica raman in topuri. Totusi, atunci cand ne uitam la destinatiile in crestere, ne atrage atentia faptul ca tot mai multi romani recastiga increderea in a vizita destinatiile din Turcia si, de asemenea, acceseaza oportunitatea de a calatori mai usor dincolo de continent, catre Canada. Exista, totodata, calatori romani care in anul 2018 au devenit interesati sa descopere locuri exotice, mai indepartate, precum Panama, Mauritius sau Singapore", a declarat Mircea Giurca, reprezentantul momondo in Romania.

Milano, Berlin si Budapesta au fost cele mai ieftine destinatii in 2018

Anul 2018 a fost unul ideal pentru calatorii care au dorit sa viziteze cele mai populare capitale europene, avand in vedere faptul ca pentru cinci dintre acestea zborurile dus-intors au avut preturi mai mici de 73 de euro.

Cu o medie a pretului la biletul de avion de 53 de euro, Milano este cea mai ieftina destinatie catre care au calatorit romanii in 2018, urmata de Berlin, cu o diferenta de cost de 8 euro. Cel mai popular oras al anului, Roma, intra in top 5 cele mai ieftine destinatii in privinta costului de zbor, in medie, cu 72 de euro / bilet.

Privind dincolo de granitele europene, Tel Aviv a fost cea mai accesibila destinatie din punct de vedere financiar pentru romani, cu un pret mediu al biletului de avion dus-intors de 127 de euro in 2018. Orientul Mijlociu isi consolideaza pozitia in acest clasament cu Marrakech si Dubai, ale caror zboruri au costat, in medie, 149, respectiv 228 de euro anul acesta. New York si provincia thailandeza Krabi incheie topul celor mai ieftine destinatii din afara Europei, cu preturi medii de sub 550 de euro pentru zborurile dus-intors din Romania.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri