Asigurare record in turism: Christian Tour a incheiat o asigurare in valoare de 3 milioane de euro

Turoperatorul Christian Tour a incheiat cea mai mare polita de asigurare din turism, care se ridica la trei milioane de euro. Pana in acest moment, un turoperator era obligat sa asigure in caz de insolventa o suma de 50.000 de dolari, conform vechii legislatii in domeniu, suma din care puteau fi despagubiti cel mult cateva sute turisti.

"E un mare efort financiar pe care am vrut sa-l facem, in primul rand, pentru a le trasmite turistilor ca suntem o agentie in care pot avea incredere in continuare, la fel ca in ultimii 21 de ani de cand activam pe aceasta piata. In al doilea rand, ca lideri de piata, consideram ca era necesar sa dam un exemplu; semnalul este important in conditiile in care piata de turism a fost zdruncinata in ultimii ani de cateva falimente. In acest context, turistii incep sa fie interesati si sa tina cont din ce in ce mai mult de valoarea asigurarii pe care o are agentia de la care cumpara vacante”, a declarat Cristian Pandel, proprietarul Christian Tour.

Pe langa majorarea politei de insolvabilitate la 3 milioane de euro, Christian Tour si-a marit capitalul social la 1 milion de euro, chiar daca legea obliga turoperatorii sa creasca valoarea capitalului social de la 200 de lei, cat este in prezent, la 25.000 de lei.

“Noi vindem vacante si servicii turistice atat direct catre turisti in sediile proprii din intreaga tara si pe site-ul christiantour.ro, cat si prin intermediul celor aproape 2.000 de agentii revanzatoare. De aceea e important de subliniat faptul ca toate pachetele turistice cumparate direct, precum si de la partenerii nostri care lucreaza cu Christian Tour pe contract de mandat sunt asigurate prin aceasta polita”, a adaugat Cristian Pandel.

Polita de asigurare incheiata de Christian Tour este valabila incepand cu data de 7 decembrie.

Citeste si:
Animawings inaugurează primele sale zboruri spre destinaţii turistice
Animawings inaugurează...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri