Operatorii turistici din Delta Dunarii au vandut deja primele sejururi pentru anul 2021, a declarat Iliuta Goean, unul dintre participantii la Targul de turism Destinations de la Londra.

"Pentru 2019, luna mai este vanduta in proportie de 80%, pentru 2020, s-au vandut circa 30% din pachete, iar pentru 2021 avem ocupata luna mai in proportie de 10%. Luna mai este varf de sezon si toata lumea vrea sa fie sigura ca va avea loc", a afirmat Iliuta Goean, scrie Agerpres.

El a mai spus ca foarte multi vizitatori ai targului Destinations s-au aratat interesati de oferta Romaniei care a avut o expunere speciala in media expozitiei, potrivit Asociatiei de Ecoturism din Romania (AER).

"M-am bucurat sa vad ca multi turisti stiau despre Romania. Este meritul printului Charles care a promovat Transilvania intens. Despre Delta oamenii auzisera si au fost persoane care stiind ca suntem acolo au venit la noi cu lista cu intrebari. Cineva care vine cu atatea intrebari, e clar ca este interesat de Romania", a mai spus Goean.

AER a fost in acest an principalul partener al targului de turism Destinations, iar Romania a fost in atentia celor 80.000 de vizitatori prin noua destinatii cu profil ecoturistic, reunite sub brandul Discover Eco-Romania, Tara Hategului-Retezat, Tara Dornelor, Eco-Maramures, Padurea Craiului-Apuseni, Tinutul Zimbrului, Neamt, Colinele Transilvaniei, Baile Tusnad si Imprejurimile, Delta Dunarii si Piatra Craiului-Brasov.

"Ne-am dori o profesionalizare a intregii politici de marketing a Romaniei si o sustinere consecventa a sectorului de ecoturism, in special de catre Ministerul Turismului, dar si de mediul de afaceri, caci experienta noastra directa de peste 15 ani pe pietele occidentale ne spune ca atractivitatea Romaniei in contextul global este acum in crestere", a declarat presedintele AER, Andrei Blumer.

Romania este printre primele tari din lume care aplica un standard pentru evaluarea destinatiilor de ecoturism adaptat dupa criteriile Consiliului Mondial al Turismului Durabil (GSTC) si administrat de Ministerul Turismului. Totodata AER implementeaza sistemul Eco-Romania de certificare in ecoturism pentru programe turistice si pensiuni.

Citeste si: Tulcea, pe primul loc la cresterea numarului de turisti in 2018

Sursa foto: Facebook / Green Village Resort

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri