Pe masura ce calatoriile devin tot mai accesibile atat ca pret, cat si ca oferta a mijloacelor de transport, este usor sa uitam de impactul pe care il au asupra mediului inconjurator. FlixBus a realizat o lista cu destinatii ecoturistice din care sa te inspiri pentru o vacanta sustenabila.

FlixBus are in reteaua sa 29 de tari, printre care se numara si o serie de destinatii care pun impactul asupra mediului pe primul loc.

Nijmegen

Daca esti pasionat de dezvoltarea durabila in mediul urban, o vizita la Nijmegen este de neratat. Cel mai vechi oras din Tarile de Jos, Nijmegen a devenit Capitala Verde a Europei in 2018, datorita realizarilor sale in domeniul durabilitatii economice, sociale si de mediu. Politicile inovatoare in privinta schimbarilor climatice, importanta acordata bicicletelor, gestionarea inteligenta a deseurilor si a apei sunt doar cateva dintre masurile care pun acest oras in fruntea listei destinatiilor eco-friendly.

Aproape un sfert din suprafata orasului este acopertia de spatii verzi, o medie de 92 de metri patrati pentru fiecare cetatean. In plus, Nijmegen iti propune sa devina neutru din punct de vedere energetic pana in anul 2045, iau autoritatile implementeaza diferite politici pentru a-l transforma intr-un oras rezistent la schimbarile climatice pana in 2050. Nu ratati ocazia de a vizita acest oras frumos, un exemplu al sustenabilitatii in Olanda, dar si in Europa.

Londra

Londra nu este doar un centru turistic global, ci si cel mai sustenabil oras din lume in 2018, potrivit Indexului Arcadis. Autoritatile londoneze au facut numeroase demersuri pentru a face orasul mai ecologic, ceea ce a incurajat tot mai multi turisti care sprijina calatoriile eco-friendly. Diversitatea economica, multiculturalismul, cat si nenumaratele spatii verzi sunt printre aspectele care au propulsat Londra pe primul loc al topului. Cu peste 3.000 de parcuri si spatii verzi, Londra este cu siguranta una dintre cele mai verzi capitale din lume.

Ca unul dintre marile orase ale lumii, in Londra vei avea la dispozitie si nenumarate atractii turistice si culturale.

Las Vegas, Nevada

Probabil nu v-ati gandi la Las Vegas ca un loc pentru ecoturism. Cu toate acestea, autoritatile au implementat tot mai multe masuri care sustin un stil de viata verde. Astfel, Las Vegas a devenit unul dintre cei mai mari promotori ai utilizarii de energie solara. La aceasta se adauga o serie de masuri care isi propun o mai buna gestionare a resurselor naturale,dar si reducerea poluarii.

Situat in mijlocul desertului din Statele Unite ale Americii, Las Vegas isi traieste cu mandrie reputatia de „oras care nu doarme“. Fie ca vrei sa vizitezi cazinourile, sa te bucuri de concerte sau sa explorezi Coasta de Vest, ai nenumarate oportunitati in oras sau in apropiere. Daca vrei sa vizitezi Los Angeles sau Phoenix poti apela si la autocarele verzi. Iar cea mai buna parte este ca te vei bucura de aceste calatorii la un pret accesibile si cu un impact redus asupra mediului inconjurator.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri