"Sudul litoralului ne poate pune pe o harta internationala, pentru ca ne ofera posibilitatea sa ne extindem, sa facem resorturi mai mari, ceea ce in Mamaia nu se mai poate pentru ca totul este foarte inghesuit, la fel ca si in Navodari", a declarat directorul executiv al Organizatiei Patronale Mamaia-Constanta, Anca Pavel-Nedea.

Anul acesta, litoralul romanesc isi va intampina oaspetii cu hoteluri renovate si proprietati noi. Cu toate ca lucrurile se misca bine, Anca Pavel-Nedea sustine ca ritmul ar putea fi mai alert daca ar exista personalul calificat necesar, atat pe partea de ospitalitate, cat si in domeniul constructiilor.

Anca Pavel-Nedea a dat ca exemplu activitatea primariei din Mangalia, care a reusit sa atraga bani europeni pentru refacerea statiunii Saturn.

"Refacerea statiunii Saturn va incepe din acest an. Sper sa fie un succes si sper ca programul sa fie multiplicat, pentru ca este singura sansa ca sudul litoralului sa se refaca. Este o sansa extraordinara pentru ca, fata de Mamaia sau Navodari, sudul litoralului nu a fost distrus din punct de vedere urbanistic. Si atunci, o refacere coerenta pe fonduri europene care va include partea de sustenabilitate a resurselor naturale de destinatie, pun litoralul pe o harta internationala. Eu cred ca foarte mult ca sudul litoralului ne poate pune pe o harta internationala, pentru ca ne ofera posibilitatea sa ne extindem, sa facem resorturi mai mari, ceea ce in Mamaia nu se mai poate pentru ca totul este foarte inghesuit", a declarat directorul executiv al Organizatiei Patronale Mamaia-Constanta, Anca Pavel-Nedea, fost presedinte al Autoritatii Nationale pentru Turism, potrivit Agerpres.

Sudul litoralului este si cel care va putea sa asigure si extinderea masiva a sezonului cu operare pe tot parcursul anului, atunci cand se va putea explora si zona de balneo din aceasta zona.

"In 2019, s-au concretizat deja vanzari foarte bune, desigur impulsionate si de voucherele de vacanta. Programul, agenda de evenimente a destinatiilor de pe litoral este una foarte bogata si anul acesta pentru Mamaia, Constanta, dar si in alte destinatii de pe litoralul romanesc, inclusiv in Delta Dunarii. Antreprenorii, investitorii care vin cu idei de evenimente nu ar fi la noi daca nu ar sti ca isi scot banii. Un alt aspect bun este ca acest calendar de evenimente s-a extins foarte mult. Vorbim de evenimente din luna aprilie pana la sfarsit de septembrie, chiar octombrie. Este foarte important sa cresti lucrurile sanatos", a precizat Anca Pavel-Nedea.

Fostul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Turism a precizat ca autoritatile locale si centrale nu pot pune presiune pe agentii economici sa tina deschis mai multe luni in pierderi uriase.

"Trebuie sa cresti forme alternative de turism, in afara celor 3-4 luni cand resursa naturala atrage turistii oricum. Iar Dobrogea ofera, har Domnului, foarte multe variante - turism cultural istoric, situri extraordinare, turism enologic, de aventura, turism gastrologic", a spus Anca Pavel-Nedea.

Sursa foto: ELEPHOTOS / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri