Pastele va fi primul weekend prelungit din 2019. Pentru cei ce planuiesc o escapada de Paste, momondo.ro a aflat care sunt cele mai urmarite destinatii de catre romani si cat ii va costa pe calatorii care vor sa petreaca Pastele peste hotare, comparativ cu anul precedent.

Dintre cele 50 cele mai populare destinatii de Paste de anul acesta din punctul de vedere al cautarilor de zboruri pe distante scurte si medii, Roma se bucura de cel mai mare interes din partea romanilor, fiind urmata de Barcelona, Istanbul si Londra. Urmeaza Paris, Amsterdam, Milano, Viena, Atena, Lisabona

Fata de clasamentul de anul trecut, Moscova a iesit din top 10 destinatii preferate de romani pentru petrecerea sarbatorilor pascale. Scaderea interesului pentru Moscova, care in 2018 se afla pe locul 4 in top, reprezinta o schimbare importanta de anul acesta. In acelasi timp, alte capitale europene - precum Lisabona si Viena - si-au facut loc in primele 10 cele mai cautate destinatii de Paste pentru romani.

Cat costa biletul de avion catre cele mai populare destinatii de Paste

Anul acesta, pretul mediu al zborului dus-intors catre cea mai cautata destinatie (Roma) este de 120 de euro (cu 27% mai scump fata de anul trecut), in vreme ce zborul catre Barcelona s-a scumpit cu 43% fata de aceeasi perioada a lui 2018, ajungand la 204 euro. Impreuna cu Barcelona, Amsterdam si Lisabona sunt cele mai scumpe destinatii din punctul de vedere al zborurilor din acest top 10, cu preturi de 196 de euro, respectiv 210 euro.

Pe de alta parte, cele mai mici preturi medii ale biletelor de avion au fost inregistrate catre Milano (99 de euro) si Viena (102 euro), aproape jumatate din pretul catre cele mai scumpe destinatii. De fapt, dintre cele mai populare destinatii de Paste de anul acesta, Viena este singura care se bucura de scaderi de pret semnificative comparativ cu 2018: cu 33% mai ieftine fata de anul trecut.

Cei care planuiau sa viziteze capitala Regatului Unit vor fi bucurosi sa afle ca zborurile catre Londra in perioada Pastelui de anul acesta sunt putin mai ieftine comparativ cu cele de anul trecut (1%).

Cele mai cautate destinatii din punctul de vedere al hotelurilor

momondo.ro a analizat, de asemenea, cautarile pentru hoteluri pentru a afla ce spun aceste rezultate despre cele mai populare destinatii si care sunt preturile la care romanii se pot astepta cand rezerva camerele de hotel. Puerto de la Cruz, orasul primaverii eterne, aflat in nordul Insulei Tenerife, a fost cea mai cautata destinatie de Paste in ceea ce priveste cazarea, urmat de doua destinatii turcesti: Istanbul si Pamukkale.

Moscova, impreuna cu orasul maltez Golful Saint Paul, primele doua cele mai cautate destinatii in 2018 din punctul de vedere al cazarii, au iesit complet din top 10 facand loc altor destinatii precum Amsterdam sau Goreme (al treilea oras turcesc din acest clasament, in 2019).

Analiza preturilor medii pentru o camera dubla in hotelurile de 3 si 4 stele in aceste destinatii populare de Paste arata ca Pamukkale - teritoriu turcesc ce apartine apelor termale si calcarului - este cea mai ieftina destinatie din punctul de vedere al cazarii. Pretul mediu pe noapte al unei camere duble este de 17 euro, urmat de Puerto de la Cruz cu 24 de euro. La polul opus, Amsterdam si Barcelona sunt orasele cu cele mai scumpe cazari: 148 d euro, respectiv 122 de euro sunt preturile medii ale unor astfel de camere de hotel.

Concluzia este ca, atunci cand planuiesc vacanta de Paste in strainatate, romanii prefera, in principal, marile orase europene. Cu toate acestea, rezultatele cautarilor de hoteluri in 2019 demonstreaza un interes sporit fata de destinatii turcesti, precum si pentru insoritul orasel aflat pe coasta Insulelor Tenerife (Puerto de la Cruz). In ceea ce priveste preturile zborurilor, cele mai multe dintre acestea au crescut, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri