Tot mai multi turisti au ales sa-si petreaca Pastele in judetul Suceava, o crestere semnificativa inregistrandu-se in municipiul resedinta, unde gradul de ocupare al structurilor de primire a ajuns in prezent la 88%, a declarat presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur.

Gradul de ocupare in structurile turistice din judetul Suceava a crescut constant in ultimii ani, iar numai in Suceava, in ultimii doi ani, promovarea Cetatii de Scaun si a Muzeului Bucovinei a determinat o crestere de aproximativ 15%, scrie Agerpres.

Potrivit lui Flutur, pentru perioada Sarbatorilor Pascale, gradul de ocupare este de 95% in zona Radauti (Putna - Sucevita) si zona Pojorata - Sadova - Fundu Moldovei, de 90% in zonele Humor si Vama - Moldovita, 88% Suceava si 70% Campulung si Vatra Dornei.

''Zona Sucevita a vandut 90% din ofertele de Pasti inca de la sfarsitul lunii martie (...) De remarcat cresterea importanta, de aproximativ 15% in ultimii doi ani, inregistrata de zona Suceava. Se vad aici rezultatele promovarii Cetatii de scaun a Sucevei si a Muzeului Bucovinei prin evenimente si targuri de turism din tara si strainatate. Sunt obiectivele turistice pentru care Suceava a primit din partea Comisiei Europene titlul de Destinatie Europeana de Excelenta. Ritmul rezervarilor este unul foarte mare in aceste zile. Estimam ca acolo unde mai sunt locuri, acestea se vor ocupa in mare parte'', a spus Flutur.

Presedintele CJ Suceava a subliniat ca in ultimii trei ani gradul de ocupare a crescut constant, iar o contributie importanta o are si proiectul Pastele in Bucovina, alaturi de alte proiecte pe care le-a initiat.

Citeste si:
Cat costa si de unde cumparam cozonac si pasca inainte de sarbatori?
De unde cumparam cozonac si...

Totodata, el a spus ca, in prezent, se lucreaza la reabilitarea infrastructurii pe drumurile judetene, pentru ca, pana la Pasti, pe majoritatea traseelor sa se poata circula in conditii bune.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romanii au cheltuit peste 12,5 MIL. euro in vacanta de Paste si 1 Mai