Confuzie la Suceava: cazurile confirmate transmise NU sunt cele reale, iar demisiile continuă

Presa suceveană relatează că medicului epidemiolog Manuela Trifan i-a încetat mandatul de director la Direcției de Sănătate Publică Suceava, iar motivul ar avea legătură cu declarațiile pe care Trifan le-a lansat în spațiul public. Mai precis, aceasta a afirmat că numărul de cazuri de Coronavirus, raportat de Grupul de Comunicare Strategică, pentru județul Suceava, ar fi fost greșit.

În data de 15 apilie, Trifan relata pentru Monitorul de Suceava că de la începutul pandemiei, pentru județul Suceava au fost efectuate 6.141 de teste, fiind confirmați pozitiv 1.706 suceveni, cifră mai mică decât cea raportată de Grupul de Comunicare Strategică, scrie G4Media.

Trifan a afirmat că nu își explică de unde apare aceste diferență.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat că a fost informat de dr. Trifan, marți după-amiază, la finalul unei ședințe la care aceasta a participat, că a primit o adresă de la Ministerul Sănătății prin care i s-a comunicat că de miercuri, 20 mai a.c., îi încetează numirea în funcție.

Prefectul a precizat că încă nu știe cine va prelua funcția de director executiv interimar al DSP, până la organizarea unui concurs de ocupare a funcției – relatează Monitorul de Suceava.

Citeste si:
Iulian Dascălu ridică un campus de birouri, lângă Palas Iași
Iulian Dascălu ridică un...

În altă ordine de idei, directorul INSP, Adriana Pistol, înlătură orice posibilitate ca raportările cazurilor de infecție să fie greșite, având în vedere că platforma pusă la dispoziție de STS nu permite înscrisuri greșite ori dubluri de date personale.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
FOTO Un portret șocant arată cum vom arăta după 25 de ani de ”work from home”
Setari Cookie-uri