Ministrul Turismului: Peste 70% din locurile de cazare de pe litoral, vandute in aceasta vara

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat, miercuri, la Constanta, cu ocazia deschiderii noului sezon estival, ca exista premisele inregistrarii unor vanzari record in ceea ce priveste spatiile de cazare de pe litoral, scrie Agerpres.

"Si anul acesta a fost o deschidere reusita de sezon. Am fost in Vama, ca de obicei, si pot spune ca a fost un numar record de turisti si, asa cum se stie, si anul acesta vom da vouchere de vacanta. Asa cum am aflat de la reprezentantii Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), pana acum peste 70% din locurile de cazare sunt vandute pentru vara aceasta, ceea ce face sa fie un record", a declarat Bogdan Trif la o conferinta de presa organizata impreuna cu reprezentantii patronatelor din turism.

In context, prim-vicepresedintele FPTR, Nicolae Bucovala, a anuntat ca anul acesta numarul turistilor care au ales sa-si petreaca vacanta de Paste pe litoral s-a dublat fata de anul anterior.

"Au fost 40.000 de turisti de Paste pe litoral, iar anul trecut am inregistrat 20.000. Astazi avem iar turisti. Problemele litoralului si ale Deltei s-au rezolvat in mare parte, daca ne referim pe zona de fiscalitate stam bine si suntem foarte multumiti. O sa mai discutam cu domnul ministru zilele acestea. Lipsa fortei de munca pe litoral si costul muncii pe persoana. Avem cateva solutii, vom face propuneri si sper ca sezonul estival 2020 sa ne prinda cu toate problemele rezolvate", a subliniat Bucovala.

Bogdan Trif a anuntat ca pe parcursul sezonului estival vor activa pe litoral doua echipe de control de la Ministerul Turismului pentru activitati de preventie si remedierea deficientelor.

Citeste si:
Firea anunță 900 de locuri de cazare pentru persoanele fără adăpost
Coronavirus | Firea anunță...

Sursa foto: Alex Bruda/freeimages.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Petrecere ilegală pe plaja Tuzla. Nu s-a mai ținut cont de distanțarea fizică
Setari Cookie-uri