Mai multi operatori de plaja au fost sanctionati cu 21 de amenzi in valoare totala de 120.000 de lei, se arata intr-un comunicat remis vineri de Ministerul Apelor si Padurilor, in timpul unei inspectii a ministrului Ioan Denes pe plajele din sudul litoralului de la Marea Neagra.

"De la 1 mai pana in prezent, au fost verificate sectoarele de plaja care fac obiectul contractelor de inchiriere si au fost incheiate 223 de procese verbale", precizeaza sursa citata.

Echipe formate din inspectori din cadrul Administratiei Nationale "Apele Romane" (ANAR) si Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea-Litoral (ABA-DL) verifica, incepand cu data de 16 iunie, modului de exploatare a sectoarelor de plaja, actiunile urmand sa se incheie pe data de 25 august 2019.

"Principalele obiective pe care inspectorii le verifica sunt: starea de salubrizare si igienizare a sectoarelor de plaja; asigurarea unui numar suficient de recipiente destinate colectarii deseurilor; incadrarea dotarilor/constructiilor in prevederile PUZ privind amenajarea plajelor; respectarea zonei de interventie, fasia cu latimea de 5 metri de la linia apei pe toata lungimea sectorului de plaja", se arata in comunicatul Ministerului Apelor.

Pentru nerespectarea masurilor impuse si a solicitarilor legale, operatorii de plaja sunt sanctionati conform prevederilor legale, iar in cazul unor abateri grave se pot rezilia contractele incheiate.

Ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes, ministrul Turismului, Bogdan Trif, insotiti de directorul general al ANAR, Victor Sandu, directorul ABA-DL, Hristu Uzun, de comisarul general adjunct al Garzii Nationale de Mediu, Octavian Popa, precum si de alti inspectori din cadrul ABA-DL, Garda de Mediu si turism au inceput vineri o actiune de control pe litoralul Marii Negre.

In acest context, a fost semnat un plan de actiune, care se desfasoara in perioada 21 iunie - 15 iulie, stabilindu-se urmatoarele obiective de control: verificarea operatorilor economici care desfasoara activitati privind utilizarea plajei Marii Negre, salubrizarea plajelor si a gestiunii deseurilor generate in urma activitatilor desfasurate, legalitatea constructiilor, starea retelelor de apa/canal. De asemenea, se urmareste starea de salubritate a localitatilor, dar si activitatea operatorilor economici/ a persoanelor fizice care desfasoara activitati de agrement nautic. Totodata, s-au stabilit masurile legale care urmeaza a fi luate in cazul nerespectarii prevederilor legale.

Vineri, in prima zi de aplicare a planului de actiune, in prezenta celor doi demnitari a avut loc o prima inspectie, care a inceput in nordul litoralului, cu plajele din Navodari, si a continuat cu Mamaia, Constanta si Eforie.

"In urma actiunii de control, s-a constatat ca operatorii economici, in cea mai mare parte, respectau prevederile contractuale in ceea ce priveste pastrarea culoarului de minim 5 metri intre linia apei si sezlonguri, precum si respectarea prevederii care impune ca 30% din suprafata de plaja inchiriata sa fie zona destinata turistilor care prefera sa faca plaja pe cearceafuri. Singurele deficiente constatate au fost cele legate de lipsa cosurilor de gunoi, in cazul a doi dintre operatori. Acestia au primit un avertisment si termen de conformare de 24 de ore, iar in cazul in care nu vor instala pubelele, vor fi amendati", se arata in comunicatul Ministerului Apelor si Padurilor.

Potrivit sursei, ministrul Apelor a discutat cu mai multi turisti, iar acestia au apreciat ca modul in care arata plajele ofera conditii bune pentru petrecerea timpului liber la malul marii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri