Numarul turistilor romani care au calatorit in Dubai a crescut, in primul trimestru din 2019, cu 24%, comparativ cu perioada similara din anul anterior, ajungand la 29.670, potrivit datelor Departamentului de Turism si Marketingul Comertului din Dubai.

La finalul anului 2018, numarul turistilor romani care au ajuns in Emirat a fost de 64.486, in crestere cu 19,7% fata de anul 2017. In acelasi timp, raportat la anul 2016, numarul romanilor care au ales Dubaiul ca destinatie de vacanta/afaceri s-a ridicat la 51.316, scrie Agerpres.

Printre cele mai populare atractii din Emirat se afla: Dubai Mall, Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume (828 de metri si 164 de etaje), IMG Worlds of Adventure, cel mai mare parc tematic acoperit din lume (139.350 mp) si patru parcuri tematice: Motiongate Dubai, Bollywood Parks Dubai, Legoland Dubai si Legoland Water Park, Dubai Parks & Resorts si La Mer si Al Seef.

In plus, in 2019, urmeaza sa mai fie deschise: Dubai Arena - o arena multifunctionala de ultima generatie care se intinde pe o suprafata de 46.000 mp, Muzeul viitorului - in care vor fi expuse cele mai mari inovatii, prototipuri si inventii ale planetei, Madame Tussauds - faimosul muzeu al figurilor de ceara, Biblioteca Mohammed Bin Rashid - ce va contine colectii specializate ale celor mai recente si distinse carti, Nakheel Mall - peste 418.000 mp destinati cumparaturilor, preparatelor culinare si divertismentului, Dubai Festival Plaza - cea mai noua destinatie dedicata cumparaturilor din Jebel Ali, Deira Islands Night Souk - cea mai mare piata nocturna din lume, cu 5.300 de magazine si 96 de restaurante si cafenele situate pe tarmul insulelor Deira, Cityland Mall - proiect turistic inspirat de natura, cu o suprafata de 205.000 metri patrati ce va dispune de 350 de magazine, 75 de restaurante si cinematografe cu ecrane spectaculoase.

Pentru 2020, Dubaiul are in plan inaugurarea Complexului Floating Venice - un complex plutitor va cuprinde 414 cabine personalizate pe patru niveluri, precum si primul spa subacvatic plutitor din lume, si a Turnului Dinamic - zgarie-nori cu 80 de etaje care isi vor schimba in mod constant forma in functie de modul in care locatarii vor alege sa-si roteasca locuintele. De altfel, Turnul Dinamic va fi primul zgarie-nori din lume alcatuit din etaje rotative separate atasate de o coloana centrala, permitand locatarilor sa controleze viteza de rotatie si directia propriilor apartamente de lux.

La ora actuala, sunt disponibile doua zboruri directe pe zi din Romania catre Dubai, respectiv de pe aeroporturile din Bucuresti si Cluj.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri