Bucurestiul se afla anul acesta pe primul loc in topul destinatiilor din Europa cu cel mai mare potential de dezvoltare, conform Indexului Global Mastercard de Destinatii Urbane 2018. Bucurestiul s-a aflat in top si anul trecut, atunci cand a fost orasul european cu cea mai mare crestere a numarului de turisti.

Potentialul de dezvoltare inregistrat de Bucuresti in 2018, potrivit Indexului Global Mastercard de Destinatii Urbane, este de 10,7%. Datele Mastercard mai arata ca Bucuresti numara aproximativ 1,3 milioane de turisti care apeleaza la servicii de cazare, durata medie de sedere a turistilor este de 1,6 zile, in timp ce valoarea medie cheltuita pe zi se ridica la 210 dolari.

Locul secund in clasament ii revine Lisabonei, cu un potential de crestere in 2018 de 10,6%. Lisabona numara 4,9 milioane de turisti care apeleaza la servicii de cazare, durata medie pe care o petrece un turist in Lisabona este de 2,6 zile, in timp ce cheltuielile zilnice se ridica la o medie de 163 de dolari.

Cel de-al treilea loc in topul oraselor europene cu cel mai mare potential de dezvoltare este ocupat de Santa Cruz De La Palma, cu 9,3%. Santa Cruz De La Palma numara 5 milioane de turisti care apeleaza la servicii de cazare, turistii petrec, in medie, in oras 8,1 zile, iar cheltuielile zilnice se ridica la o medie de 210 dolari.

Indexul Global Mastercard de Destinatii Urbane, care s-a extins anul acesta si include 162 de orase, nu reprezinta doar un top al destinatiilor urbane la nivel global, ci, pe baza unei analize amanuntite a volumului de turisti si a cheltuielilor inregistrate in anul 2017, ofera, de asemenea, previziuni de crestere pentru anul 2018 si, in premiera, o viziune de ansamblu asupra duratei medii de sedere si a sumei cheltuite pe zi.

Bangkok, cel mai vizitat oras de pe glob

In ceea ce priveste topul celor mai vizitate orase pe plan global, Bangkok se afla pe primul loc in acest clasament, urmat de Londra si Paris. Urmatoarele cele mai vizitate orase din intreaga lume sunt Dubai, Singapore, New York, Kuala Lumpur, Tokyo, Istanbul si Seul. Potrivit studiului Mastercard, orasele din acest top demonstreaza inca o data importanta unei infrastucturi bine puse la punct, a unei puternice culturi locale, dar si a atractiilor turistice si de business.

Cu aproximativ 20 de milioane de vizitatori, Bangkok ramane fruntas in clasamentul acestui an si este putin probabil sa fie depasit, avand in vedere cresterea puternica de 9,6% estimata pentru 2018. Vizitatorii tind sa stea in Bangkok 4,7 nopti si sa cheltuiasca in medie 173 de dolari pe zi.

Indexul Global Mastercard de Destinatii Urbane ierarhizeaza orasele in functie de numarul total al turistilor care apeleaza la servicii de cazare si al chetuielilor transfrontaliere realizate de aceiasi turisti in cursul anului 2017, oferind totodata previziuni cu privire la pontentialul de crestere al numarului de turisti care apeleaza la servicii de cazare pentru anul 2018.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri