Pentru al doilea an consecutiv, Bucuresti se afla in topul destinatiilor din Europa cu cel mai mare potential de dezvoltare, conform Indexului Global Mastercard de Destinatii Urbane 2019, studiu care ofera o analiza semnificativa despre turismul urban si despre comportamentul turistilor din ultimii 10 ani.

"Bucuresti se afla in topul oraselor cu cel mai mare potential de dezvoltare, pastrandu-si prima pozitie in randul destinatiilor din Europa. Calatoritul a devenit o parte importanta din stilul nostru de viata si e critic sa intelegem cum turismul impacteaza orasele mari, la nivel global. Studiul ofera, de asemenea, o perspectiva ampla asupra comportamentului turistilor, oferind posibilitatea de a le intelege nevoile si experientele pe care acestia le cauta”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard Romania.

Potrivit rezultatelor studiului, Bucuresti inregistreaza un procent de 10,3% in ceea ce priveste potentialul de dezvoltare, in randul oraselor din Europa. Studiul releva, totodata, faptul ca 1,4 milioane de turisti au apelat la servicii de cazare in ultimul an, iar valoarea medie cheltuita pe zi a ajuns la 105 dolari, comparativ cu anul anterior, unde aceasta suma se ridica la 200 dolari.

Top 10 orase europene cu cel mai mare potential de dezvoltare este completat, in ordine, de Lisabona (locul 2), Tel Aviv (locul 3), Moscova, Hamburg, Dusseldorf, Budapesta, Santa Cruz de la Palma, Copenhaga si Istanbul.

In acest an, Indexul Global Mastercard de Destinatii Urbane include 200 de orase, selectate pe baza unei analize amanuntite a volumului de turisti si a cheltuielilor inregistrate in anul 2018. Studiul ofera, de asemenea, previziuni de crestere pentru anul 2019, dar si informatii privind durata medie de sedere si a sumei cheltuite pe zi de catre turisti.

Bangkok ramane cel mai vizitat oras de pe glob

In acest an, Indexul Global Mastercard de Destinatii Urbane dezvaluie ca Bangkok ramane destinatia numarul 1 in lume, cu peste 22 de milioane de turisti care au apelat la servicii de cazare. Parisul si Londra ocupa locurile 2 si 3, respectiv ambele depasind 19 milioane de turisti acomodati. Cele 10 orase din top au inregistrat in 2018 un numar mai mare de turisti decat in anul precedent, cu exceptia Londrei, care a scazut cu aproape 4%. Previziunile pentru anul 2019, oferite de studiu, indica o crestere generala, in mod special pentru capitala Japoinei, Tokyo, oras de la care se asteapta cea mai mare crestere a numarului de turisti acomodati.

In cazul sumei cheltuite de turisti in timpul unei sederi, Dubai este in topul listei, unde turistii cheltuie in medie 553 dolari pe zi. Makkah, abia intrat in top 10 anul trecut, ramane pe locul 2 pentru al doilea an consecutiv.

In premiera, in acest an, Indexul Global Mastercard de Destinatii Urbane ofera 3 tendinte cheie in ceea ce priveste turismul la nivel global.

  • Crestere consecventa si echilibrata: in ultimul deceniu, singura constanta a fost schimbarea. In fiecare an, tot mai multe persoane calatoresc pe plan international si cheltuie mai mult in orasele pe care le viziteaza. In cazul tuturor destinatiilor prezente in studiu, fluxul de turisti a crescut in medie cu 6,5%, an dupa an incepand cu 2009, iar cheltuielile au crescut in medie cu 7,4%.
  • Dominanta sustinuta a marilor orase: Desi a existat o schimbare semnificativa in randul turistilor care aleg orasele mai mici, primele 10 orase din top au ramas, in mare masura, consecvente in acest sens. Londra, Paris si Bangkok se afla pe primele 3 pozitii din 2010, Bangkok fiind nr. 6 in ultimii sapte ani. New York este un alt oras care se afla in top 10, cu 13,6 milioane de turisti care apeleaza la servicii de cazare, in acest an.
  • Cresterea calatoriilor planificate in regiunea Asia-Pacific: Orasele din regiunea Asia-Pacific au inregistrat cea mai mare crestere in numarul de turisti din 2009, cu 9,4%. In comparatie, Europa, care a inregistrat a doua cea mai mare crestere, a crescut cu doar 5,5%.

Indexul Global Mastercard de Destinatii Urbane ierarhizeaza orasele in functie de numarul total al turistilor care apeleaza la servicii de cazare si al chetuielilor transfrontaliere realizate de aceiasi turisti in cursul anului 2018, oferind totodata previziuni cu privire la pontentialul de crestere al numarului de turisti care apeleaza la servicii de cazare pentru anul 2019.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri