Toate cele 13 plaje din Tel Aviv au primit distinctia "Blue Flag" (Steagul Albastru), care certifica cele mai inalte standarde de confort, siguranta, curatenie, accesibilitate pentru persoanele cu dizabilitati si protectia mediului. Tel Aviv se alatura astfel celor mai exclusiviste destinatii din lume recunoscute pentru plajele lor perfecte pentru relaxare si inot.

Litoralul din Tel Aviv are o lungime de 14 kilometri si se intinde de la Herzliya la Bat Yam. La fiecare plaja se gasesc vestiare si bai, salvamari, o sala pentru acordarea primului ajutor, scaune, sezlonguri, pergole, scaune speciale pentru persoanele cu dizabilitati care le permite sa pluteasca pe apa si spatii de joaca pentru copii.

"Pentru a putea fi premiate cu Blue Flag, plajele trebuie sa indeplineasca o serie de criterii stricte de respectare a mediului, sigurantei si accesului pentru persoanele cu dizabilitati", a declarat Michal Wimmer Luria, din partea Eco Ocean.

Aceasta premiere a plajelor din Tel Aviv ar putea duce la o crestere a turismului in oras.

80.000 de turisti romani au vizitat Israelul in primele sase luni din 2019

Cererea in crestere pentru destinatia Israel se vede si in datele inregistrate de Ministerul Turismului din Israel. De la inceputul anului si pana la finalul lunii iunie, 2019, peste 80.000 de turisti romani au ajuns in Israel. Autoritatile se asteapta la o depasire a recordului de 120.000 de turisti inregistrat anul trecut.

Citeste si:
Iranul a lansat rachete asupra bazelor americane din Irak
Iranul a lansat zeci de...

Israelul este o destinatie importanta de calatorie pentru turistii romani, apreciata pentru pelerinajele organizate aici. Incepand cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel si-a concentrat eforturile pe promovarea oraselor Tel Aviv si Ierusalim ca doua destinatii de city break intr-o singura vacanta, oferind experiente multiculturale, o viata de noapte intensa, delicii gastronomice si posibilitati pentru turismul de aventura. Peste 60 de zboruri saptamanale leaga Tel Aviv si Eilat de principalele aeroporturi din Romania - Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi si Sibiu. Anul 2018, comparativ cu 2016, a inregistrat o crestere cu 152% a turistilor romani, iar perspectivele raman extrem de pozitive.

Citeste si: Peste 5.000 de israelieni isi vor petrece vara pe litoralul romanesc


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Presedintele palestinian a anuntat ruperea relatiilor cu SUA si Israel
Setari Cookie-uri