Doua muzee din Cluj, incluse in prestigiosul Ghid Michelin

Muzeul Etnografic al Transilvaniei si Muzeul de Arta Cluj-Napoca, institutii subordonate Consiliului Judetean Cluj, au fost evaluate favorabil de catre expertii Michelin care au decis sa le includa in renumitul ghid, atribuindu-le doua stele.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei si Muzeul de Arta Cluj-Napoca se numara acum printre cele 12 muzee din Romania selectionate pentru a fi introduse in paginile celebrului almanah anual dedicat turismului si gastronomiei, Ghidul Michelin.

Muzeul Etnografic este recomandat pentru colectiile sale importante si pentru expunerea sa moderna, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase muzee de acest tip din Romania. Atentia este concentrata asupra expunerii tematice, structurata pe ocupatiile principale, dar si pe deosebita colectie de costume traditionale din diferite colturi ale tarii. De cealalta parte, Palatul Banffy, edificiu ce gazduieste intreaga zestre de picturi, repere grafice si de arta decorativa a Muzeului de Arta, impresioneaza prin arhitectura sa, avand statutul de cel mai important monument baroc din Romania.

Anual, numarul celor care trec pragul celor doua institutii muzeale clujene este intr-o continua crestere. In anul 2018, peste 67.000 de vizitatori din intreaga lume au admirat valoroasele exponate gazduite de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, in timp ce peste 64.000 de persoane au trecut pragul Muzeului de Arta Cluj-Napoca.

In topul alcatuit de specialistii din domeniu au mai fost cuprinse alte 10 muzee din Romania: trei din Bucuresti - Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul Taranului Roman, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”; doua din Sibiu - Muzeul ASTRA si Muzeul National Brukenthal; doua din Sighetul Marmatiei - Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei si Muzeul Satului Maramuresean; unul din Baia Mare - Muzeul de Istorie; unul din Constanta - Muzeul de Istorie si Arheologie si unul din Iasi - Palatul Culturii, structura care gazduieste de fapt, patru importante muzee la un loc.

Citeste si:
Statul roman, tepuit de firma de bodyguarzi a lui Sorin Ovidiu Balan
Firma de bodyguarzi a lui...

Citeste si: Muzeul ASTRA, trei stele in Ghidul Michelin 2019


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Timişoara reia zborurile spre Marea Britanie, Spania şi Belgia
Setari Cookie-uri