Muzeul ASTRA din Sibiu este recomandat turistilor din toata lumea si notat cu trei stele in editia tiparita a Ghidului Michelin din acest an.

"Muzeul ASTRA este dovada vie a faptului ca investitiile in muzee, atunci cand sunt insotite de profesionalism, produc efecte nu doar la nivel local sau regional, ci chiar pe plan international", asa descriu autorii Ghidului Michelin, Muzeul ASTRA din municipiul Sibiu.

"Pentru noi, aceste trei stele Michelin reprezinta confirmarea muncii noastre de a mentine Muzeul ASTRA in topul preferintelor turistilor din tara si din strainatate. Ca si repere, intra aici atelierele interactive prin care sunt redate mestesugurile autentice, dar si componenta educationala si de patrimoniu. Este cunoscut faptul ca aceste trei stele Michelin se acorda dupa anul 1930 pentru "o bucatarie exceptionala, ce merita sa faci o calatorie pana acolo". Cum nimic nu este intamplator, Muzeul ASTRA reprezinta de ani buni un pol al gastronomiei romanesti. Spre exemplu, numai in 2018 au fost puse aici in scena peste 200 ateliere si demonstratii culinare in avanpremiera Programului Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019. In acelasi timp, speram noi, autoritatile locale, judetene si nationale vor constientiza importanta institutiilor de cultura in dezvoltarea societatii si mai ales a turismului cultural si vor lua masuri concrete de a investi in infrastructura culturala si cea umana", a declarat directorul general al Muzeului ASTRA, Ciprian Stefan.

Peste 600.000 de vizitatori au fost inregistrati in 2018, la Muzeul ASTRA din Sibiu, cei mai multi dintre ei fiind atrasi de Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului.

Citeste si: Directorul Muzeul Astra: La Sibiu s-a nascut fenomenul Astra. Construim un drum pentru turismul cultural

Sursa foto: Facebook / Muzeul Astra

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri