Mai mult de jumatate dintre romanii care isi petrec vacantele in afara tarii aleg sa-si incheie o asigurare de calatorie. Suma medie alocata de un client pentru asigurarea de calatorie este de 36 de lei/persoana. Majoritatea celor care au achizitionat asigurarea in prima parte a anului a optat pentru o suma asigurata de 50.000 de euro.

Peste 60% dintre romanii care opteaza pentru polita de protectie calatoresc in tari din Europa, cu predilectie in Italia, Grecia, Germania, Austria, Bulgaria si Spania, potrivit datelor statistice centralizate de Eurolife. De asemenea, in topul optiunilor se afla si Turcia, Marea Britanie si Israel. Tarile exotice precum Emiratele Arabe Unite, Filipine, Jamaica, Maroc, Thailanda, Australia, Egipt sunt preferate de 11% dintre romani.

Durata medie a calatoriilor in strainatate facute de romani in primele 6 luni din 2019 a fost de 6 zile. Din totalul acestora, 56% au avut scop turistic, 27% au fost city break-uri, 10% au fost realizate in interes de afaceri, in timp ce 7% dintre romani au participat la evenimente sportive, concerte, teambuilding-uri si tabere.

In ceea ce priveste optiunea de transport preferata, romanii calatoresc in afara tarii cel mai mult cu avionul (76%), urmand ca modalitati de deplasare, la distanta semnificativa, masina proprie (26%) si autocarul (4%). Doar 2% dintre acestia opteaza pentru varianta de a inchiria o masina odata ajunsi la destinatie.

Evenimentele neprevazute au avut o incidenta de 25%, daunele platite in aceasta perioada de catre Eurolife acoperind cheltuielile medicale (50%), pierderea bagajelor si anularea zborurilor (39%) si anularea calatoriei (11%).

Citeste si:
A citit pana la capat o asigurare si a castigat 10.000 de dolari
A citit pana la capat o...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Cat costa si ce trebuie sa verifici atent la asigurarea de calatorie