Romanii care vor sa se mai bucure de inca o experienta greu de uitat inainte ca vacanta sa se termine, pot sa isi faca planuri interesante. Iata cateva trasee spectaculoase pentru calatorii pasionati de drumetii (montane sau nu).

Dintre participantii la studiul momondo din acest an, 38% au afirmat ca vor avea cel putin o vacanta in care includ drumetii, iar 20% au spus ca in 2019 vor pleca cu rucsacul in spate si se vor bucura de ce intalnesc. Daca traseele din muntii din Romania au devenit deja foarte cunoscute, calatorii experimentati se pot inspira din recomandarile de mai jos:

Trasee cu nivel redus de dificultate

Morksie Oko & Czarny Staw - Polonia

Muntii Tatra atrag atat iubitorii de sporturi de iarna cat si pe cei care adora drumetiile montane in timpul verii. Morksie Oko (Ochiul Marii) este un lac aflat la capatul unui drum foarte accesibil de aprox. 8 km care pleaca din Palenica Bialczanska. De acolo se mai poate merge inca o ora pe un traseu putin mai solicitant (si mai putin aglomerat) de inca aprox. 1 ora pana la Czarny Staw, un alt lac mai mic, cu o priveliste la fel de frumoasa. Pentru a ajunge in Palenica Bialczanska se poate folosi autobuzul care pleaca din Zakopane, localitatea cea mai apropiata in care obisnuiesc sa se cazeze cei mai multi dintre turisti.

Pretul mediu pentru o noapte intr-o camera dubla a unui hotel de 3 sau 4 stele in Zakopane: 63 EUR

Cinque Terre - Italia

Fotografiile cu casele colorate de pe coasta nu mai sunt o noutate pentru calatori, dar faptul ca exista un traseu prietenos care aduce si alte peisaje naturale superbe ar putea deveni interesant. Exista mai multe variante de drumetie, dar cea mai cunoscuta presupune parcurgerea celor 11km intre Riomaggiore si Monterosso al Mare, trecand prin 5 localitati conectate si prin linii de cale ferata (deci distanta poate fi scurtata dupa plac). Turistii obisnuiesc sa ajunga aici dupa ce au vizitat orase mari din apropiere, precum Pisa sau Genoa.

Pretul mediu pentru o noapte intr-o camera dubla a unui hotel de 3 sau 4 stele in La Spezia: 104 EUR

Caminito del Rey - Spania

Traseul din regiunea Malaga nu este unul dificil si nici foarte lung (mai putin de 8 km, parcursi in aprox. 4 ore), dar privelistea este incredibila. Pentru a ajunge la inceputul traseului, turistii pot folosi un shuttle-bus care asigura legatura cu gara cea mai apropiata, El Chorro. Trenul poate fi luat din orasele mari din apropiere, Sevilla sau Malaga.

Pretul mediu pentru o noapte intr-o camera dubla a unui hotel de 3 sau 4 stele in Malaga: 134 EUR

Zion Narrows - Utah - SUA

Parcul National Zion include aceasta portiune in care peretii canionului se apropie foarte mult iar drumetia devine o parcurgere a unei portiuni din Virgin River. Chiar daca se merge doar prin apa, numerosi turisti vin alaturi de copii, deci traseul nu este atat de dificil pe cat suna. In schimb, imaginea peretilor inalti si a raului dintre ei va fi una care nu se va uita usor. Multi turisti aleg sa innopteze in Springdale, localitatea cea mai apropiata de intrarea in parc, dar exista si alte localitati in imprejurimi, cum ar fi St. George, unde exista si un aeroport regional.

Pretul mediu pentru o noapte intr-o camera dubla a unui hotel de 3 sau 4 stele in St.George: 83 EUR

Nivel mediu de dificultate

Kauai - Hawaii

Insula Kauai face parte din arhipelagul Hawaii si ofera multe variante pasionatilor de trasee montane, fiecare asigurand privelisti superbe care includ cascade enorme, dealuri spectaculoase, paduri inalte sau roci cu forme inedite. Una dintre cele mai cunoscute rute se numeste Awaawapuhi Trail si chiar daca poate fi parcursa in 3 ore (dus-intors) promite fotografii uimitoare. Se poate ajunge pe insula direct cu avionul, aterizand pe aeroportul Lihue.

Pretul mediu pentru o noapte intr-o camera dubla a unui hotel de 3 sau 4 stele in Honolulu: 241 EUR

Inca Trail - Peru

Cel mai cunoscut traseu din America de Sud, mai ales datorita destinatiei finale, Machu Picchu, are o lungime de aproximativ 40 km in care prezinta schimbari impresionante de peisaj. Cei mai multi calatori aleg sa urmeze drumul complet (care dureaza 4 zile), dar exista si posibilitatea parcurgerii doar a unor anumite portiuni, in functie de pachetul turistic ales. Cele mai multe agentii asigura transportul din Cusco pana la km.82, locul de incepere a traseului.

Pretul mediu pentru o noapte intr-o camera dubla a unui hotel de 3 sau 4 stele in Cusco: 59 EUR

Torres del Paine W Trek - Chile

Patagonia este un vis al tuturor amatorilor de drumetii pentru ca ofera peisaje incredibile, foarte diferite, de-a lungul a catorva sute de kilometri de trasee diverse. Lacuri glaciare, creste montane, pajisti verzi, stanci cu forme spectaculoase, toate acestea pot fi admirate de cei care se incumeta sa parcurga cei 100 km in 4-5 zile pe traseul W. Calatorii obisnuiesc sa se cazeze in Puerto Natales, o localitate apropiata in care pot gasi hoteluri, restaurante si magazine care inchiriaza echipamentele necesare.

Pretul mediu pentru o noapte intr-o camera dubla a unui hotel de 3 sau 4 stele in Puerto Natales: 58 EUR

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri