154 de euro (746 lei), atât costă în medie o noapte la un hotel de patru stele bine cotat din Mamaia în vara aceasta. Dacă sunteți dispuși să renunțați la o stea, costul scade la “doar” 94 de euro (455 lei) pe noapte. Șefii hotelurilor de pe litoralul românesc susțin însă că prețurile nu au fost mărite față de anul trecut, altfel “cine mai venea?!”.

Prețurile sunt mult peste cele practicate de hotelurile de trei și patru stele din unele dintre cele mai populare hoteluri din stațiunile grecești (de exemplu, prețul unui pachet de 7 nopți și zbor într-un hotel de 4 stele în Santorini începe de la 500 de euro), principala alternativă preferată de românii care vor un concediu la plajă, în afara țării.

Pentru a se conforma noilor reguli menite să reducă răspândirea virusului COVID-19, hotelierii au ajuns să aibă costuri suplimentare de aproximativ 20.000 de lei/lună, potrivit propriilor declarații. Turiștii au acuzat hotelierii că încearcă să transfere aceste costuri, dar și costurile pentru lunile în care nu au operat în timpul stării de urgență - în factura de cazare plătită în prezent.

La realizarea articolului au fost luate în calcul doar unitățile hoteliere de trei și patru stele din Mamaia, cu minimum 100 de recenzii pe platforma turistică Booking.com. Au fost selectate primele 10 hoteluri din fiecare categorie, în ordinea descrescătoare a calificativelor acordate de utilizatori.

Hoteluri de patru stele în Mamaia. Cea mai scumpă cazare depășește 1.328 lei/noapte

Dintre hotelurile selectate, cea mai scumpă cazare este oferită de Hotel Opera, acolo unde o cameră dublă cu vedere parțială spre mare, cu mic dejun inclus, costă 1.328 lei/noapte. Hotelul are un calificativ mediu de 9/10 de la cei peste 300 de utilizatori care au scris o recenzie.

La polul opus se află Hotel GG Gociman, cu 497 lei/noapte. GG Gociman are de asemenea un calificativ de 9/10, acordat de 193 de utilizatori.

Nu am mărit preturile, sunt aceleași de anul trecut. Hotelul Modern are un grad de ocupare de 50% acum. Dacă măream costurile, cine mai venea?! Ar fi fost cea mai mare greșeală mărirea prețurilor.

George Guci, proprietar Hotel Modern (patru stele) și Hotel Dorna (trei stele)

Hotelul Modern are un scor de 8,1 pe Booking.com, iar o noapte de cazare în perioada selectată (10-14 august) costă aproximativ 650 lei.

  • Perioada selectată pentru rezervări este luni 10 august 2020 – vineri 14 august 2020 (4 nopți).
  • Hotelurile fără locuri disponibile în această perioadă nu au fost luate în calcul.
Hotelul Calificativ Booking.com Cost/noapte (lei)

Cazare în hoteluri de patru stele Mamaia

New Splendid Hotel 9.3 626
Nayno Resort Hotel 9.2 567
Hotel Golden Palace 9.1 682
Almar Luxury 9.1 630
Hotel On Plonge Junior 9.1 590
Hotel GG Gociman 9 497
Hotel Scapino 9 744
Hotel Opera Mamaia 9 1328
Hotel Hawaii 9 998
Stavros Hotel 8.9 800

Citiți și FOTO-VIDEO REPORTAJ | Coronavirusul și all inclusive-ul din Mamaia. Ce a rămas de dinainte de pandemie

Hoteluri de trei stele în Mamaia: Cazarea medie, aproape 100 euro/noapte

Prețul cazării la un hotel de trei stele scade cu aproximativ 50% față de unitățile de patru stele din Mamaia. Mai exact, costul mediu pentru o noapte la un hotel de trei stele de top din Mamaia este de 455 lei (94 euro).

Hotelul Calificativ Booking.com Cost/noapte (lei)

Cazare în hoteluri de trei stele Mamaia

Hotel Milano Blue 9.4 625
Turquoise Boutique 9.3 423
Hotel Sweet 9.3 318
Sammos Beach Resort 9.2 515
SaloS Beach Resort 9.2 430
Hotel Clas Mamaia Nord 9.2 455
Hotel Bueno 8.8 490
Hotel Delfin 8.8 420
Hotel Solea Beach 8.7 500
Hotel Albatros 8.6 374

Dintre hotelurile selectate, cea mai ieftină cazare la trei stele este oferită de Hotel Sweet, cu 318 lei/noapte pentru o cameră triplă, fără mic dejun. Hotelul are un calificativ 9,3 obținut din 325 de evaluări.

Citiți și Unde te poți caza cu sub 100 de lei în Mamaia

“Nu am mărit prețurile, acestea au rămas la fel. Am avut chiar reduceri pentru a putea trece peste această perioadă. Nu am cum sa dau un exemplu de reducere, deoarece unii dintre turiști au venit și cu vouchere, au achiziționat pachete diferite. E dificil de exemplificat o reducere, pentru că acestea sunt particularizate, în funcție de nevoile turistului”, spune Anca Pavel Nedea, acționar Hotel Opal (trei stele) din stațiunea Cap Aurora.

În plin sezon, o noapte în Hotel Opal costă aproximativ 570 de lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri