Aeroportul Istanbul (IGA), care si-a propus sa devina principalul hub de aviatie din lume, trece la un sistem de alimentare automatizata a aeronavelor pentru ca peste 700 de aeronave sa poata respecta zilnic programul zborurilor.

Aceasta solutie reduce la minimum timpul de revizie. Pentru aeronavele care sosesc sau pleaca la un interval de una pe minut, in medie, un serviciu eficient de revizie la sol este esential.

Legea aviatiei spune ca alimentarea cu combustibil nu poate incepe pana la debarcarea tuturor pasagerilor, lasand doar 45-60 de minute pentru pregatirea avionului pentru urmatoarea plecare programata. O alimentare rapida si precisa va permite ca programul sa fie respectat.

Solutia oferita de compania Getac permite flotei de vehicule „distribuitoare de hidrant” a aeroportului sa se conecteze de la distanta cu un sistem central de comanda aflat pe platforma si sa initieze procesul de alimentare automata.

O flota de 60 de distribuitoare de hidrant, fiecare echipat cu o tableta Getac F110, este utilizata pentru a primi avioanele nou sosite si pentru a le conecta la pompele de combustibil ale aeroportului situate sub platforma. Prin intermediul tabletei, operatorii pot face legatura si cu dispeceratele de la biroul central de oriunde de pe platforma, asigurandu-se ca acestea sunt pregatite sa primeasca urmatoarea aeronava imediat dupa sosire.

Acoperind intreaga suprafata de 6,5 milioane m2 a platformei, acest sistem automat ofera numeroase avantaje fata de camioanele traditionale, printre care si reducerea congestionarii platformei si operatiuni mai sigure.

Dupa finalizarea completa in 2027, cele sase piste ale Aeroportului Istanbul (İGA Havalimanı Akaryakıt Hizmetleri A.Ş.) si cele patru terminale vor avea capacitatea de a deservi pana la 200 de milioane de pasageri anual, aproape dublu fata de cel mai mare aeroport din lume, Hartsfield-Jackson Atlanta International. Acest lucru inseamna ca peste jumatate de milion de pasageri vor tranzita zilnic Aeroportul Istanbul, un nivel de trafic care nu a mai fost experimentat pana acum intr-un aeroport.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri