Autoritatile britanice au anuntat, luni, ca au finalizat operatiunea de repatriere a aproximativ 140.000 de turisti, la doua saptamani dupa falimentul surprinzator al touroperatorului Thomas Cook, informeaza AFP.

Autoritatea aeronautica civila din Marea Britanie (CAA) a transmis ca operatiunea de repatriere, cea mai importanta de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, se va incheia in scurt timp odata cu aterizarea pe aeroportul din Manchester a unui avion plecat din Orlando, SUA, cu 392 de pasageri la bord, scrie Agerpres.

In total, un numar de 150 de avioane au efectuat 746 de zboruri si au permis repatrierea a aproximativ 140.000 de persoane de la debutul operatiunii de repatriere, in data de 23 septembrie, la cateva ore dupa ce touroperatorul Thomas Cook si-a anuntat falimentul.

In momentul falimentului Thomas Cook, circa 600.000 de turisti internationali erau in vacanta cu touroperatorul britanic. Autoritatile de la Londra au reusit sa isi repatrieze cei 140.000 de turisti, insa soarta celorlalti 450.000 de turisti se joaca intre mai multe tari si filiale ale grupului Thomas Cook care nu s-au declarat imediat in faliment.

Citeste si: 2.000 de romani au fost afectati de falimentul Thomas Cook

Citeste si:
2.000 de romani au fost afectati de falimentul Thomas Cook
2.000 de romani au fost...

Grupul Thomas Cook, cea mai veche firma de turism din lume, avea 22.000 de angajati la nivel mondial, dintre care 9.000 numi in Marea Britanie, care si-au pierdut locul de munca odata cu falimentul companiei.

Thomas Cook realiza o cifra de afaceri de aproximativ 10 miliarde de lire sterline (11,32 miliarde euro) pe an. De mai multi ani, insa, compania era afectata de o concurenta acerba intre tour operatori si un mediu economic incert in Marea Britanie, in contextul Brexitului si al deprecierii lirei. Grupul Thomas Cook are datorii de 1,7 miliarde de lire sterline si o finantare suplimentara de 200 milioane lire sterline era decisiva pentru supravietuirea unei companii cu 19 milioane de clienti pe an in 16 tari.

Citeste si: De ce a intrat in faliment cea mai veche agentie de turism din lume?

Citeste si:
Grup de lucru la Min. Turismului in cazul falimentului Thomas Cook
Grup de lucru la Ministerul...
Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Faliment Thomas Cook: pierderi uriase pe piata de turism mondiala