In Europa exista sute de parcuri nationale demne de vizitat de cei care iubesc iesirile in natura. E greu de spus obiectiv care sunt cele mai spectaculoase, mai ales ca gusturile calatorilor difera, insa motorul de cautare pentru vacante Holidu a realizat, pe baza numarului de cautari in Google, un top al celor mai populare parcuri nationale europene.

1. Parcul National Snowdonia din Tara Galilor

Parcul national european cel mai popular este Snowdonia (foto deschidere), acesta adunand 4,9 stele din 18.522 de recenzii, conform traveldailynews.com. In parc se afla cel mai inalt munte din Tara Galilor, Snowdon, si cel mai mare lac, Bala, ariile de verdeata se intind pe 2000 de km², iar pasionatii de istorie pot vizita si ruinele existente in zona. In plus, o locomotiva cu aburi ii duce pe cei care vor sa vada lumea de sus spre varful muntelui Snowdon, cunoscut si sub numele de Taramul Vulturului.

2. Parcul National Bieszczady din Polonia

Cu 4,9 stele din 10.295 de review-uri, parcul Bieszczady acopera 292 km² de spatii naturale aproape necalcate de piciorul omului. In 1947, aproximativ 100.000 de sateni au fost fortati sa se mute din zona, astfel incat parcul e populat in proportie de 70% de animale salbatice. Partea de 30% ramasa pentru vizitatori permite observarea animalelor de la distanta si plimbarile printr-un spatiu natural exceptional, linistit si senin, departe de zonele turistice aglomerate.

3. Parcul National Rila din Bulgaria

Desi Romania nu se afla in acest top, vecinii bulgari, da. Pe locul al treilea in lista celor mai populare parcuri nationale din Europa, Rila a adunat 4,9 stele din 7.990 de recenzii ale vizitatorilor. Cel mai inalt munte din Bulgaria (Musala), 120 de lacuri si numeroase poteci de drumetii atrag turistii dornici de expeditii in natura. Singurul gheizer activ din sud-estul Europei aflat la Sapareva Banya si piramidele de pamant din Stob sunt obiective turistice de neratat in parcul Rila.

4. Parcul National Ordesa and Monte Perdido din Spania

Pe locul al patrulea, cu 4,9 stele din 7.795 de recenzii, se afla parcul Ordesa and Monte Perdido, preferatul fanilor de fantasy. Pantele muntilor amintind de Mordor din “Stapanul inelelor”, zonele asemanatoare cu Marele Canion din SUA si cascadele spectaculoase asteapta sa fie descoperite la pas si imortalizate. Pasionatii de pasari pot admira vulturi si alte inaripate pradatoare care isi fac cuibul in valea Escuain din parc.

5. Parcul National Saxon Switzerland din Germania

Cu un peisaj stancos si dramatic, care a inspirat pictori celebri, parcul Saxon Switzerland (4,9 stele din 5.897 de review-uri) are cateva zone protejate, vizitatorii fiind nevoiti sa respecte marcajele (rebelii vor fi amendati prompt). Cei carora le place sa petreaca noptile sub cerul liber pot face acest lucru intr-o parte anume a parcului.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri