Wizz Air, companie aeriana cu una dintre cele mai mici amprente de mediu din Europa, le cere companiilor aeriene clasice sa nu mai opereze cu locuri libere la clasa business pe zborurile mai scurte de cinci ore. "„Industria in ansamblu trebuie sa fie mai agresiva si sa "interzica clasa business" pe zborurile scurte!", a declarat CEO-ul companiei.

Pasagerii de la business class contabilizeaza un impact dublu asupra mediului din perspectiva emisiilor, fata de un pasager de la economy, iar industria este vinovata pentru mentinerea unui sistem invechit si ineficient. Wizz Air le solicita companiilor aeriene sa isi ia angajamentul de a interzice calatoria la clasa business pentru orice zbor mai scurt de cinci ore.

József Varadi, CEO Wizz Air Holding, a declarat: „Industria in ansamblu trebuie sa fie mai agresiva si sa "interzica clasa business" pe zborurile scurte. Totodata, lansam un mesaj catre pasageri sa faca alegeri informate cand isi rezerva un zbor. Vremea calatoriilor in stil vechi a apus, la fel si clasa business."

Flota cu o amprenta de mediu mai mica

Wizz Air opereaza in prezent cu cel mai mic nivel de emisii de CO2/pasager dintre toate companiile aeriene competitoare – 56,8g/pasager/km in octombrie 2019. Modelul de business ultra low cost WIZZ se bazeaza pe un grad de incarcare crescut (95% in primul semestru din 2020) si o configuratie optimizata de cabina, pentru a face transportul aerian sustenabil si pentru a reduce cat mai mult posibil emisiile de CO2/pasager.

Wizz Air s-a angajat sa reduca in continuare emisiile cu 30% pentru fiecare pasager in urmatorii 10 ani si lanseaza un apel catre alte companii sa faca la fel. Este o problema a industriei ce necesita solutii la nivel de industrie. Piata aeriana trebuie sa fie in ansamblu mai agresiva in ceea ce priveste obiectivele pentru a face cu adevarat diferenta.

Citeste si:
Wizz Air face angajari. Iata conditiile
Wizz Air face recrutari in...

Sursa foto: unsplash.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Zboruri anulate spre Iran si Irak de teama atacurilor cu rachete