Memento Group, din care face parte operatorul de vacante si chartere, Christian Tour, lanseaza propria companie aeriana, Animawings, specializata in chartere. Aceasta va opera din 2020 pe piata romaneasca, primul zbor fiind programat pentru 1 mai.

Animawings are la dispozitie doua avioane de tip Airbus A320-200, cu cate 180 de locuri, care vor asigura zboruri charter operate de catre o parte dintre turoperatorii din Romania catre destinatii de vacanta din Grecia, Turcia, Spania, Egipt si Tunisia.

Compania a fost deja contractata de catre turoperatorii romani, precum TUI TravelCenter, Dertour, Prestige Tour, Christian Tour, Aerotravel, Karpatia si HolidayOffice. De asemenea, biletele vor fi vandute separat de pachetul turistic, pe site-ul companiei aeriene.

Pentru sezonul de vara, orarul de zbor acopera intreaga capacitate disponibila, a anuntat Tudor Constantinescu, director comercial Animawings. Acesta a adaugat faptul ca operatorul aerian are planuri pentru sezonul de iarna.

Cursele vor beneficia de servicii complete pentru calatori: bagaj de cala, bagaj de mana si catering la bord.

Planurile vizeaza marirea flotei si extinderea gamei de servicii. In 2020, compania vrea sa ajunga la 4.000 de ore de zbor si sa transporte 300.000 de pasageri.

Planul pentru 2024 este de a tripla numarul orelor de zbor si sa treaca de pragul de 1 milion de pasageri, cu cele cinci aeronave pe care intentioneaza sa le aiba in flota.

Animawings are ca actionari compania Memento Group, din care fac parte Christian Tour si Orange2Fly. Memento Group are operatiuni in mai multe tari si reuneste firme cu activitati in domeniul turismului - turoperatori, OTA, servicii de transport, tehnologia specifica si broker de asigurari. Orange2Fly este o companie aeriana elena, infiintata in 2016, cu operatiuni specifice charterelor.

Infiintata in 1997 de catre Cristian Pandel, Christian Tour este membru fondator al Memento Group of Companies, un grup turistic de incoming, prezent pe piata din Romania inca din anul 2011. Cifra de vanzari a companiei a trecut de 60 de milioane de euro, operatorul organizand anual vacante pentru 200.000 de turisti. Compania realizeaza saptamanal 35 de zboruri charter din Bucuresti, Bacau, Cluj- Napoca, Iasi, Timisoara, avand 1.800 de agentii partenere.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri