Un nou aeroport in Romania, functional de la finalul anului 2020

Incepand din 2021, Brasovul va avea aeroportul international cu numarul 18 din Romania, iar deschiderea acestuia va atrage un numar consistent mai mare de touroperatori straini si romani.

Asociatia Aeroporturilor din Romania si reprezentantii Consiliului Judetean Brasov au stabilit ultimele detalii in vederea deschiderii Aeroportului din Brasov.

Adrian Ioan Vestea, presedintele Consiliului Judetean Brasov, a mentionat ca pana la sfarsitul acestui an Aeroportul din Brasov va fi finalizat in proportie de 90%.

„Noi nu construim orice fel de aeroport, ci unul care va fi intre primele trei la nivel national, dupa Aeroportul International „Henri Coanda” si Aeroportul International Cluj, atat din punctul de vedere al marimii terminalului de pasageri, cat si ca lungime a pistei de decolare-aterizare”.

Adrian Ioan Vestea a declarat de altfel ca Brasovul a demonstrat in decursul timpului ca, fara a avea niciun kilometru de autostrada care sa lege de celelalte judete, are o capacitate de dezvoltare turistica foarte buna.

Citeste si:
Atenționare MAE cu privire la Spania: Val de frig polar în Peninsulă
Atenționare MAE cu privire la...

Potrivit Corinei Martin, Presedintele Federatiei Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania (FAPT), o prioritate ar fi un zbor direct Brasov-Constanta, care ar putea opera inca din 2021. Dar si zboruri charter cu turisti israelieni, britanici si de pe alte piete considerate importante, pentru a atrage turisti in Romania.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri