Secretar de stat: Situația economică începe să fie mult mai gravă decât boala în sine

Amenințarea coronavirus începe să prindă din ce în ce mai mult contur în România. Contactat de Wall-Street.ro, Emil - Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Departamentul pentru Turism, a declarat că este foarte important ca oamenii să rămână calmi și să nu intre în panica anulărilor.

”Situația economică începe să fie mult mai gravă decât boala în sine. Ne-am întâlnit pentru a discuta măsurile ce pot ajuta la depășirea momentului, însă trebuie să stabilim ce impact bugetar vor avea”, a menționat secretarul de stat.

Acesta a adăugat că este necesară o întâlnire între Ministerul Economiei și Ministerul Finanțelor, pentru a stabili dacă măsurile propuse afectează sau nu situația economică a țării.

”E important să știm ce ne sugrumă mai mult, costul eliminării unor taxe sau șomajul a zeci de mii de oameni”, a explicat Pîrjol.

De asemenea, în apelul său către calm, Răzvan Pîrjol a transmis că nu trebuie anulate rezervările pentru vară.

Citeste si:
COVID-19: Cel mai ridicat număr de cazuri zilnice înregistrat în...
COVID-19: Cel mai ridicat...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

”Dacă nu se vor agrava lucrurile din punct de vedere medical, iar lumea e disciplinată, viața își poate urma cursul normal. Să încercăm să rămânem rezonabili”, a declarat secretarul de stat.

Cât despre evenimentele majore ale anului 2020, cu peste 1.000 de persoane, acestea nu au suferit modificări până la momentul de față. Întrebat despre campionatul european EURO 2020, secretarul de stat a adăugat că ”organizarea acestuia nu ne aparține. Se ocupă UEFA, iar până acum există semne de întrebare și preocupare, însă nu a fost luată nicio hotărâre”.

Nu în ultimul rând, Răzvan Pîrjol a declarat că nu s-ar fi așteptat la o Italie în carantină.

”Mă surprinde o Italie blocată intern și extern. E șocant și sper că ei știu ce fac”, a conchis acesta.

Citeste si:
Analistii CFA Romania estimeaza imbunatatirea situatiei economice
Analistii CFA Romania...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri